Сучасний стан і проблеми професійної орієнтації молоді в Україні та Канаді

Ошуркевич, Наталія Олексіївна та Потіха, Зінаїда Андріївна (2018) Сучасний стан і проблеми професійної орієнтації молоді в Україні та Канаді Неперервна професійна освіта: теорія і практика (3-4). с. 121-126. ISSN 1609-8595

[thumbnail of N_Oshurkevych_Z_Potikha_NDLOSV_2018_3-4_NPO.pdf]
Перегляд
Текст
N_Oshurkevych_Z_Potikha_NDLOSV_2018_3-4_NPO.pdf

Download (152kB) | Перегляд

Анотація

Стаття розкриває зміст понять «професійна орієнтація» в Україні та «кар’єрний розвиток» в Канаді. Коротко висвітлено історичний поступ профорієнтаційної роботи в Україні та в Канаді, а також побудова державної системи професійної орієнтації в цих країнах на сучасному етапі. Аналіз наукової джерел та періодики дозволив визначити сучасний стан та проблеми професійної орієнтації в Україні, з’ясувати, що ситуація перебуває у стані загострення, а система професійної орієнтації потребує оновлення з урахуванням сучасних тенденцій гуманізації та особистісно-орієнтованого підходу. Дослідження системи кар’єрного розвитку в Канаді дозволило з’ясувати, що в країні існує велика кількість державних та громадських організацій, які працюють над удосконаленням системи кар’єрного розвитку та консультування, а уряд активно підтримує та фінансує її.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: кар’єрний розвиток; професійна орієнтація; профорієнтаційна робота; професійне самовизначення; профорієнтація.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у наукометричних базах > Index Copernicus
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у наукометричних базах > РИНЦ
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > НДЛ освітології
Користувач, що депонує: Наталія Олексіївна Ошуркевич
Дата внесення: 28 Груд 2018 13:45
Останні зміни: 28 Груд 2018 13:45
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/25998

Доступні Версії цього елемента

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу