Вебінар як засіб реалізації освітніх проектів громадської організації

Воскобойнікова-Гузєва, Олена Вікторівна (2018) Вебінар як засіб реалізації освітніх проектів громадської організації Відкрите освітнє е-середовище сучасного університету (5). с. 51-57. ISSN 2414-0325

[thumbnail of O_Voskoboinikova_VZROPGO.pdf]
Перегляд
Текст
O_Voskoboinikova_VZROPGO.pdf

Download (471kB) | Перегляд
Офіційне посилання: http://openedu.kubg.edu.ua/journal/index.php/opene...

Анотація

Статтю присвячено аналізу ефективності проведення вебінарів як форми надання освітньої послуги та реалізації суспільно важливих проектів на прикладі діяльності Всеукраїнського громадського об’єднання «Українська бібліотечна асоціація». Асоціація розбудовує безперервну освіту, як у розумінні підвищення кваліфікації фахівців бібліотечно-інформаційної сфери, так і проводить освітні заходи, орієнтовані на актуальні для різних категорій користувачів теми. УБА має успішний досвід проектної діяльності, разом із Британською Радою в Україні бере участь у проекті «Активні громадяни», є виконавцем проекту «Культура академічної доброчесності: роль бібліотек», що є складовою загального проекту Сприяння академічній доброчесності в Україні, що його реалізують Американські ради з освіти за участі Міністерства освіти і науки України та за підтримки Посольства США в Україні. Автором здійснено огляд різноманітних професійно та суспільно орієнтованих вебінарів, що реалізує УБА, зокрема таких як «Електронна книга в бібліотеці» або цикл вебінарів за проектом «Культура академічної доброчесності: роль бібліотек». Основний акцент зроблено на аналізі циклу вебінарів, які відбулися у межах реалізації проекту «Бібліотеки і виборчий процес: навчаємо бібліотекарів і виборців конституційних прав» (2014 – 2015 рр.). Проект передбачав проведення тренерами головного та регіональних тренінгових центрів для бібліотекарів у кожній області України циклу з шести вебінарів, що були орієнтовані на навчання громадян України більш ефективно реалізовувати своє виборче право. В основу вебінарів було покладено діючу на той час нормативно-законодавчу базу України стосовно виборів. За статистикою проекту до такого навчання долучилося понад 5 тисяч громадян України різного віку. До сьогодні відеоархів вебінарів є загальнодуступним на ютюб каналі УБА. Автором запропоновано рекомендації для зацікавлених установ та організацій у реалізації масштабних всеукраїнських проектів, де одним з засобів комунікації та реалізації проекту виступає вебінар. Рекомендації враховують організаційну та методичну складову, наголошується на необхідності наявності в організації інфраструктури та досвіду успішної партнерської проектної діяльності.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: вебінар; громадські організації; громадянське суспільство; проектна діяльність; соціальні комунікації; Українська бібліотечна асоціація.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет української філології, культури і мистецтва > Кафедра інформаційних комунікацій
Користувач, що депонує: Тетяна Русланівна Дмитренко
Дата внесення: 02 Січ 2019 09:57
Останні зміни: 02 Січ 2019 09:57
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/26099

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу