Історичні умови і тенденції розвитку друкарства кінця XVI ст. на західних землях

Макарова, Марія Володимирівна (2018) Історичні умови і тенденції розвитку друкарства кінця XVI ст. на західних землях Бібліотека: місце традицій, простір інновацій. с. 54-58.

[thumbnail of m_makarova_bmtpi.pdf]
Перегляд
Текст
m_makarova_bmtpi.pdf

Download (378kB) | Перегляд

Анотація

Зважаючи на проблеми пов'язані з книгодрукуванням в нашій державі, починаючи з її незалежності, оминаючи довгі історіографічні екскурс, ми поглянемо на українське книгодрукування на західних землях кінця XVI - середини XVII ст., тобто в період, коли воно стало виділятися в окремий напрям писемності, стало актом відновлення історичної пам'яті передусім на підставі давньоруських літописів і польських хронік в ролі додаткового джерела інформації. Це стало головним інтелектуальним стимулятором у відродженні історичної свідомості українців, котрі засвоюючи моделі та методи літинської вченості, відбирали із спадщини минулого перш за все докази історисних прав руської спільноти.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: україньке книгодрукування на західних землях; відновлення історичної пам'яті; джерела інформації; давньоруські літописи; польські хроніки; інтелектуальний стимулятор
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Інші (не входять ні до фахових, ні до наукометричних баз)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет української філології, культури і мистецтва > Кафедра інформаційних комунікацій
Користувач, що депонує: Марія Володимирівна Макарова
Дата внесення: 03 Січ 2019 16:13
Останні зміни: 03 Січ 2019 16:13
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/26168

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу