Мотивація, смислова сфера та професійна суб'єктність майбутнього педагога у контексті їх рефлексивної детермінації

Желанова, Вікторія В'ячеславівна (2015) Мотивація, смислова сфера та професійна суб'єктність майбутнього педагога у контексті їх рефлексивної детермінації Колективна (три і більше авторів). Компетентнісно зорієнтована освіта: яксні виміри: монографія.Київський університет імені Бориса Грінченка, Київ.

[thumbnail of V_Zhelanova_KZOYV_PI.pdf]
Перегляд
Текст
V_Zhelanova_KZOYV_PI.pdf

Download (5MB) | Перегляд

Анотація

У статті висвітлено мотивацію, смислову сферу та професійну суб'єктність майбутнього педагога у контексті їх рефлексивної детермінації. Автор ґрунтується на концепції рефлексивної детермінації та на проектуванні рефлексивної компетентності як мета-якості, що дозволило розглядати її і як самостійний конструкт, і як наскрізну якість, яка детермінує рефлексивно насичені конструкти майбутнього педагога. Обґрунтовано, що найбільш "рефлексивним" є визначення мотиву як внутрішньої позиції є як установки, як мети. Розглянуто етапи мотиваційного процесу й застосовано рефлексивну насиченість механізмів усвідомлення, ідентифікації спонуки з певними мотиваційно-смисловими утвореннями особистості. З'ясовано, що рефлексивно насиченими є смислоутворення, смислоусвідомлення, смислобудівництво. Доведено, що рефлексія є вагомим складником професійної суб'єктості й умовою її формування.

Тип елементу : Монографія (Колективна (три і більше авторів))
Ключові слова: рефлексивна детермінація; рефлексивна компетеність; мотивація; смислова сфера; професійна суб'єктність майбутнього педагога
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані в Україні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра теорії та історії педагогіки
Користувач, що депонує: Людмила Леонідівна Хоружа
Дата внесення: 05 Бер 2019 08:52
Останні зміни: 05 Бер 2019 08:52
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/26707

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу