Мовно-стилістичні особливості поетичної збірки Марціна Свєтліцкого “Drobna zmiana”

Половинкіна, Марія Ігорівна (2018) Мовно-стилістичні особливості поетичної збірки Марціна Свєтліцкого “Drobna zmiana” Вісник Київського національного лінгвістичного університету, 21 (2). с. 72-78. ISSN 2311-0821 (2415-7333)

[thumbnail of M_Polovynkina_VKNLU_2_IF_KUBG.pdf]
Перегляд
Текст
M_Polovynkina_VKNLU_2_IF_KUBG.pdf

Download (383kB) | Перегляд
Офіційне посилання: http://philmessenger.knlu.edu.ua/article/view/1520...

Анотація

У статті проаналізовано мову творів поетичної збірки М. Свєтліцкого “Drobna zmiana” та особливості авторського стилю, розглянуто лексичну та синтаксичну складову. Зокрема, визначено найпоширеніші типи речень у збірці, досліджено лексику, що вживається автором (англіцизми, молодіжний сленг, “табуйовані”, побутові та екзотичні слова, лексеми на позначення фантастичних істот, сучасних технічних, електронних та ін. реалій, географічні назви). Окремо розглянуто номінацію поезій, поділено заголовки на групи відповідно до їхньої частиномовної належеності, встановлено, які з цих груп є найчисленнішими, а які найменш численними. Простежено циклічний і ланцюговий зв’язок між поезіями, виражений, зокрема, у їхніх назвах і окремих реченнях. Крім того, проаналізовано деякі переносні випадки вживання слів і словосполучень, звернуто увагу на їхню полісемантичність.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: Марцін Свєтліцкі; “Drobna zmiana”; номінація поезій; сучасная польська мова; стилістика; лексика; синтаксис
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет української філології, культури і мистецтва > Кафедра української літератури, компаративістики і грінченкознавства
Користувач, що депонує: Марія Ігорівна Половинкіна
Дата внесення: 27 Бер 2019 06:50
Останні зміни: 27 Бер 2019 06:50
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/26916

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу