Роль преси у впровадженні більшовицької та нацистської влади на території Львова у 1939-1941 рр.

Салата, Оксана Олексіївна (2019) Роль преси у впровадженні більшовицької та нацистської влади на території Львова у 1939-1941 рр. Колективна (три і більше авторів). Польща і Україна: Проблеми та перспективи: монографія. Wydawniztwo naukowe Uniwersytetu pedagogicznego, Краків.

[thumbnail of Салата.pdf]
Перегляд
Текст
Салата.pdf

Download (8MB) | Перегляд

Анотація

Запропоновано нову концепцію розгляду подій ХХ століття через призму політичних та інформаційних процесів з метою відтворення повної картини історичних подій, що відбувалися на території Центральної та Східної Європи. Досліджуючи події Другої світової війни, що відбувалися на території Східної Галичини у 1939-1942 рр. ми врахували інформаційно-пропагандистську політику Радянського Союзу та окупаційної адміністрації нацистської Німеччини. Показано роль періодичних видань у встановлені радянського та нацистського режиму у Східній Галичині, використання газет та часописів як інструменту пропаганди та впливу на свідомість жителів Львова. Здійснено порівняння двох періодичних видань, що функціонували у різні періоди Другої світової війни як видавничий орган двох тоталітарних режимів, що панували у 1939-1941 рр. на території міста Львова. Виявлено, що система формування матеріалу газет та його подачі читачу обома режимами мало чим відрізнялася, оскільки обидві окупаційні адміністрації використовували потрібні інформаційно-пропагандистські технології та методи впливу на населення.

Тип елементу : Монографія (Колективна (три і більше авторів))
Ключові слова: Східна Галичина; Львів; радянський режим; нацистська окупаційна влада; періодичні видання; газети; інформаційні технології; пропаганда.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані за кордоном (окрім країн СНД)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет суспільно-гуманітарних наук > Кафедра історії України
Користувач, що депонує: Ірина Борисівна Захарчук
Дата внесення: 11 Квіт 2019 06:45
Останні зміни: 11 Квіт 2019 06:45
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/27031

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу