Соціальна профілактика підліткового булінгу

Спіріна, Тетяна Петрівна та Лях, Тетяна Леонідівна та Попова, Альона Олексіївна (2019) Соціальна профілактика підліткового булінгу Колективна (три і більше авторів). Modern Tehnologies of Society Development: Collective Scientific Monograph. The Academy of Management and Administration in Opole, Poland.

[thumbnail of T_LIAKH_T_SPIRINA_A_POPOVA_CSM_KSP&SR_IL.pdf]
Перегляд
Текст
T_LIAKH_T_SPIRINA_A_POPOVA_CSM_KSP&SR_IL.pdf

Download (1MB) | Перегляд
Офіційне посилання: http://pedagogika.wszia.opole.pl/ebook/2019_3.pdf

Анотація

Проблема шкільного насильства, цькування (буллінгу) в даний час визнана однією з центральних психолого-педагогічних проблем. Явище булінгу надзвичайно поширене в сучасній українській школі. Донедавна цю проблему з різних причин замовчували, не афішували випадки знущань, її не прийнято було обговорювати. У статті проаналізовано явище булінгу як соціально-педагогічної, психологічної проблеми. Розкрито сутнісні ознаки, основні причини, форми прояву булінгу, визначено основні риси цього явища, проаналізовано основні механізми його розвитку, описано рольову структуру булінгу та висвітлено наслідки для всіх його учасників. Визначено специфіку та передумови, які сприяють появі систематичної та довготривалої агресії в шкільному середовищі, наведено результати проведеного авторами онлайн опитування підлітків щодо розуміння сутності булінгу та досвіду.

Тип елементу : Монографія (Колективна (три і більше авторів))
Ключові слова: агресія; булінг; жертва; кривдник; підлітки; підліткове середовище; рольова структура булінгу
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані за кордоном (окрім країн СНД)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет психології, соціальної роботи та спеціальної освіти > Кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи
Користувач, що депонує: Доцент Тетяна Петрівна Спіріна
Дата внесення: 18 Квіт 2019 06:26
Останні зміни: 18 Квіт 2019 06:26
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/27096

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу