Структурні трансформації транзитивного ринку праці України

Ільїч, Людмила Миколаївна (2017) Структурні трансформації транзитивного ринку праці України Одноосібна. Алерта, Киев.

[thumbnail of L_Ilich_IITUZ_2_IS.pdf]
Перегляд
Текст
L_Ilich_IITUZ_2_IS.pdf

Download (285kB) | Перегляд

Анотація

У монографії розглядаються теоретичні, методологічні та практичні аспекти дослідження структурних трансформацій ринку праці та пов’язаних із ними освітньо-кваліфікаційних дисбалансів у зайнятості. Систематизовано знання про транзитивний ринок праці, критичні переходи робочої сили від одного стану ділової активності до іншого та чинники, що визначають ці переходи. Узагальнено методичні підходи до вимірювання освітньо-кваліфікаційної відповідності робочої сили потребам робочих місць та виконано діагностику для України, що дає змогу значно глибше аналізувати дисбаланс попиту та пропозиції праці. Досліджено розвиток національної системи кадрового забезпечення в умовах структурної перебудови економіки та інструменти реалізації європейських стандартів в освіті. Розроблено стратегічні напрями досягнення освітньо-кваліфікаційної відповідності робочої сили потребам транзитивного ринку праці. Робота розкриває пріоритети державної політики у сферах кадрового забезпечення та праці. Монографія розрахована на широке коло фахівців органів законодавчої та виконавчої влади, які займаються регулюванням освітніх процесів і зайнятості населення, науковців, викладачів, аспірантів і студентів, усіх, хто цікавиться проблемами ринку праці.

Тип елементу : Монографія (Одноосібна)
Ключові слова: transition; labour market; labour force; supply; demand; structural shifts; imbalance; skills mismatch; undereducation (overeducation); shortage of skills.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані в Україні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет економіки та управління > Кафедра управління
Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра фінансів та економіки
Користувач, що депонує: викладач Людмила Миколаївна Ільїч
Дата внесення: 23 Вер 2019 06:11
Останні зміни: 23 Вер 2019 06:11
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/27863

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу