Освітній потенціал відеоігор: світоглядно-методологічні засади

Горбань, Олександр Володимирович (2019) Освітній потенціал відеоігор: світоглядно-методологічні засади Освітологічний дискурс: електронне наукове фахове видання (3-4). с. 19-34. ISSN 2312-5829

[thumbnail of O_Horban_OPVSMZ_OD_2019_3-4(26-27).pdf]
Перегляд
Текст
O_Horban_OPVSMZ_OD_2019_3-4(26-27).pdf

Download (564kB) | Перегляд

Анотація

У статті з’ясовуються особливості відеогри як особливого феномену в житті сучасної людини. Обґрунтовується ідея про необхідність вироблення якісно нової стратегії розвитку освітнього простору, заснованої на активному залученні в освітній процес новітніх комунікаційних технологій на відеоігрових платформах. З’ясовано, що діяльність людини переплітається з грою або включає в себе певні ігрові елементи від самого початку формування суспільства. Гра виконує зокрема виховну функцію, моделює певні ситуації та дозволяє отримати базові практичні навички. При цьому, ігровий процес навчає через розваги, виховує з невимушеністю, якої подекуди не вистачає класичній освіті. Виявлені освітній потенціал та проаналізовані освітні перспективи відеоігор. Наголошується на використанні відеоігор в освітньому процесі за трьома напрямками: освітні ігри, гейміфікація освіти та навчання на основі гри (Game Based Learning). Зроблений висновок про перспективи залучення відеоігор до навчального процесу як новаційного методичного інструментарію, здатного сформувати відповідні навчальні та професійні компетентності.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: відеогра; гейміфікація освіти; гра; навчання на основі гри; освіта; освітні ігри; освітній простір
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра філософії
Користувач, що депонує: професор Олександр Володимирович Горбань
Дата внесення: 21 Жов 2019 06:15
Останні зміни: 21 Жов 2019 06:15
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/28035

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу