Міграція у системі підготовки футболістів високої кваліфікацції (на матеріалі чемпіонатів України)

Сушко, Руслана Олександрівна та Мельник, Дмитро (2019) Міграція у системі підготовки футболістів високої кваліфікацції (на матеріалі чемпіонатів України) Науковий часопис серія 15 “Науково-педагогічні проблеми фізичної культури /фізична культура і спорт/” (10(118). с. 135-141.

[thumbnail of R_Sushko_Chasopis_2019_FZFVS.pdf]
Перегляд
Текст
R_Sushko_Chasopis_2019_FZFVS.pdf

Download (994kB) | Перегляд
Офіційне посилання: https://drive.google.com/file/d/1W6Z03mf2NTDNuYTii...

Анотація

В дослідженні проаналізовано процеси міграції висококваліфікованих футболістів на матеріалі чемпіонатів України по футболу за період 2000-2019 рр. Поставлені завдання вирішено за допомогою аналізу та узагальнення даних науково-методичних літературних джерел і мережі Інтернет, ретроспективного аналізу документальних матеріалів та методів математичної статистики. В результаті проведеного дослідження визначено кількісні показники легіонерів українських футбольних клубів, динаміку показників загальної кількості легіонерів у командах і місць, що посіли команди першої шістки у чемпіонатах України по футболу, динаміку кількісних показників представництва легіонерів у хронології років за ігровими сезонами і за груповим розподілом місць, підтверджено залежність місця, що посіла команда, і активності у проведенні селекційної роботи з залученням до складу команд легіонерів, узагальнено представництво легіонерів, які посилюють футбольні клуби українського чемпіонату. Авторами зазначено, що ігнорування глобальних процесів впливу (міграції) призведе до занепаду спорту в країні, а врахування сучасних тенденцій розвитку футболу в світі і використання набутого досвіду іноземних фахівців дозволить налагодити конструктивні міграційні процеси зі збереженням і покращенням рівня українського чемпіонату та можливістю українським футболістам набувати досвід, славу і фінансові виступаючи за збірну України.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: футбол; міграція; легіонер; чемпіонат України.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет здоров’я, фізичного виховання і спорту > Кафедра фізичного виховання і педагогіки спорту
Користувач, що депонує: Руслана Олександрівна Сушко
Дата внесення: 13 Лист 2019 08:07
Останні зміни: 13 Лист 2019 08:07
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/28653

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу