Ризик-менеджмент та страхування

Сосновська, Ольга Олександрівна (2019) Ризик-менеджмент та страхування [Навчально-методичні матеріали]

[thumbnail of O_Sosnovska_RMS_2019_2020_FITU_KFE.pdf]
Перегляд
Текст
O_Sosnovska_RMS_2019_2020_FITU_KFE.pdf

Download (1MB) | Перегляд

Анотація

Мета дисципліни – послідовне формування у студентів знання основних положень теорії і практики страхового захисту інтересів юридичних і фізичних осіб на випадок настання ризикових ситуацій. Завдання навчальної дисципліни: – сформувати у студентів розуміння поняття ризику та методологічних підходів щодо його управління шляхом використання системи страхового захисту; – сформувати здатність самостійно мислити, ідентифікувати та аналізувати різні види ризиків та приймати рішення щодо управління ними; – засвоїти об’єктивну необхідність, сутність та роль страхування в оптимізації ризиків в умовах формування ринкових відносин. У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен: знати: – категоріальний апарат ризикології та страхової галузі; – економічну сутність та види ризиків; – особливості ризик-менеджменту та етапи його реалізації; – економічну природу та доцільність страхування; – структуру страхового ринку та особливості його функціонування як елемента фінансової системи держави; – методику розрахунку тарифних ставок у страхуванні; – фінансово-економічні аспекти страхової діяльності як специфічного виду підприємницької діяльності. вміти: – застосувати отримані знання в практичній діяльності в різних підрозділах страхових компанії; – застосувати отримані знання для проведення актуарних розрахунків; – застосувати отримані знання при розробках нових видів страхування; – застосувати отримані знання у проведенні маркетингових досліджень страхового ринку; – застосувати отримані знання в організації страхової справи.

Тип елементу : Навчально-методичні матеріали
Ключові слова: Управління ризиками; страхування; страхова класифікація; актуарні розрахунки; тарифна політика; фінансова стійкість страховика.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Нормативні документи > Робочі програми навчальних дисциплін
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра фінансів та економіки
Користувач, що депонує: Sosnovska Ольга Александровна Сосновская
Дата внесення: 19 Лист 2019 12:27
Останні зміни: 19 Лист 2019 12:27
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/28834

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу