Інтегральна оцінка системної ефективності економічної безпеки підприємства

Сосновська, Ольга Олександрівна та Житар, Максим Олегович (2019) Інтегральна оцінка системної ефективності економічної безпеки підприємства Колективна (три і більше авторів). Association agreement: driving integrational changes : monograph. Accent Graphics Communications, Chicago, Illinois, USА.

[thumbnail of O_Sosnovska_M_Zhytar_AADIC_FITU_UDFSU.pdf]
Перегляд
Текст
O_Sosnovska_M_Zhytar_AADIC_FITU_UDFSU.pdf

Download (349kB) | Перегляд

Анотація

В умовах активізації сучасних глобалізаційних процесів та науково-технічного прогресу спостерігається негативний вплив кризових явищ на розвиток підприємницької діяльності. Сучасне бізнес-середовище стало набагато складнішим у порівнянні з попередніми роками, в результаті чого, крім нових можливостей, мають місце нові загрози та ризики. За даних умов для досягнення бажаного економічного результату дуже важливо правильно оцінити економічну ситуацію для своєчасного виявлення можливих негативних тенденцій та їх нейтралізації. З огляду на це, підвищена увага має бути приділена питанням оцінки рівня власної економічної безпеки підприємств. Це підтверджує актуальність вибору методичних підходів до оцінки системної ефективності економічної безпеки підприємств з метою забезпечення їх стійкого функціонування в умовах невизначеності. З метою розуміння успішності функціонування будь-якої системи необхідною умовою є використання певного критерію, що демонструє ступінь її адаптації до умов зовнішнього та внутрішнього середовища. Враховуючи предмет даного дослідження – систему економічної безпеки, вважаємо, що таким критерієм доцільно обрати саме системну ефективність, що передбачає визначення ефективності функціонування обраних функціональних складових даної системи. Адже, існує думка, що в шостому технологічному укладі панівною концепцією управління господарською діяльністю економічних суб’єктів буде саме управління ефективністю, замість таких актуальних процесів як управління бізнесом, виробництвом, ринковою вартістю підприємства тощо.

Тип елементу : Монографія (Колективна (три і більше авторів))
Ключові слова: підприємство; економічна безпека; функціональні підсистеми; метод аналізу ієрархій; системна ефективність
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані за кордоном (окрім країн СНД)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра фінансів та економіки
Користувач, що депонує: Sosnovska Ольга Александровна Сосновская
Дата внесення: 25 Лист 2019 12:51
Останні зміни: 25 Лист 2019 12:51
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/29016

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу