Розвиток критичного і творчого мислення у процесі навчання і вивчення іноземної мови

Гладушина, Раїса Михайлівна (2019) Розвиток критичного і творчого мислення у процесі навчання і вивчення іноземної мови Slavonic Pedagogical Studies Journal. с. 98-110.

[thumbnail of R_Gladushyna_Pegas1_2019_7.pdf]
Перегляд
Текст
R_Gladushyna_Pegas1_2019_7.pdf - Опублікована версія

Download (508kB) | Перегляд

Анотація

Знання та навички є основними цінностями в житті людини в сучасному інформаційному суспільстві. Розвиток критичного мислення та застосування креативності у викладанні і вивченні іноземних мов стає все більш важливим аспектом у роботі педагогів. У цій статті пропонуються ідеї про те, як уроки англійської можуть сприяти розвитку навичок критичного і творчого мислення. У статті представлені теоретичні та практичні підходи до розвитку критичного і творчого мислення в рамках викладання і вивчення англійської мови. Стаття починається з обгрунтування необхідності навчання навичкам мислення при підготовці студентів в системі навчання 21-го століття. У статті представлений огляд літератури, щоб прояснити природу критичного мислення і кореневих уявлень про творчість. Метод опитування використовується в якості моделі. Розглядаються кілька прикладів занять в класі, де акцентується критичне і творче мислення. За результатами опитування описані сприйняття і ставлення студентів до процесу вивчення англійської мови як іноземної. Дослідження демонструє позитивний розвиток критичного і творчого мислення для більшості студентів, які пройшли заняття з представленою методикою викладання.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: Критичне мислення; креативність; заходи; викладання та вивчення англійської мови
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра англійської філології та перекладу
Користувач, що депонує: Доцент Раїса Михайлівна Гладушина
Дата внесення: 12 Груд 2019 07:54
Останні зміни: 12 Груд 2019 07:54
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/29846

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу