Дискурс старіння у драматургії США: проблемне поле, семантика, поетика

Гайдаш, Анна Владиславівна (2019) Дискурс старіння у драматургії США: проблемне поле, семантика, поетика Одноосібна. ТОВ «Акцент ПП», Дніпро.

[thumbnail of до репозиторію.pdf]
Перегляд
Текст
до репозиторію.pdf

Download (991kB) | Перегляд

Анотація

У монографії досліджується специфіка конструювання дискурсу старіння у драматургії США за допомогою інструментарію літературознавчої геронтології. У фокусі розвідки – розгляд літературознавчої геронтології як сучасної міждисциплінарної галузі та імплементація її напрацювань у поле української науки про літературу. Розглянуто проблемно-семантичні та поетикальні аспекти вікової динаміки старіння у текстах американських драматургів із залученням типологічних паралелей із творами інших національних літератур. Висвітлені, зокрема, моделі міжпоколіннєвих конфліктів, гетеротопії геріатричних закладів, функціонування мотивів «перегляду життя» та ремінісценцій, жанрові різновиди п’єси-спогаду та «історії хвороби», переплетіння еротико-танатичних первнів, а також зображення творчих імпульсів у пізній зрілості. Проаналізовано репрезентації ейджизму та художні варіанти мінімізації ейджистських стереотипів у драматичних текстах. Видання адресовано літературознавцям, студентам-філологам, викладачам історії драми та літератури, аматорам літератури США, а також усім, хто цікавиться культурними аспектами проблематики літнього віку та старіння.

Тип елементу : Монографія (Одноосібна)
Ключові слова: старіння; літературознавча геронтологія; драматургія США; міжпоколіннєвий конфлікт; перегляд життя; геронтомаркери
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані в Україні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра германської філології
Користувач, що депонує: професор Анна Владиславівна Гайдаш
Дата внесення: 04 Груд 2019 08:21
Останні зміни: 04 Груд 2019 08:21
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/29947

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу