Автоматизовані системи управління інформаційними процесами в соціальних онлайн-мережах в умовах інформаційних війн

Курбан, Олександр Васильович (2018) Автоматизовані системи управління інформаційними процесами в соціальних онлайн-мережах в умовах інформаційних війн Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Серія "Соціальні комунікації" (14). с. 60-70. ISSN 2078-2551

[thumbnail of O_Kurban_VHNU_14.pdf]
Перегляд
Текст
O_Kurban_VHNU_14.pdf

Download (2MB) | Перегляд

Анотація

Стаття актуалізує питання дослідження інформаційно-комунікаційних технологій, що застосовуються в соціальних онлайн-мережах. Визначається перспективний напрямок роботи з контентом у мережевому просторі, який передбачає використання технологій web 3.0 – автоматизації управлінських процесів. Зазначені технології є інноваційними і мають потенційно широкий спектр застосування для вирішення прикладних і теоретико-методологічних завдань. Ці технології дозволяють оптимізувати організаційні витрати і покращувати якість обробки (збір, систематизація, оперативне опрацювання) досліджуваного матеріалу та його поширення серед представників відповідних цільових груп. Технології web 3.0 в цьому випадку представлені онлайн-сервісами з широким доступом інтернет-користувачів на безоплатній та платній основі (з певним періодом безкоштовного тестового користування). Серед найбільш популярних онлайнсервісів сьогодні виділяють: SMM Box, RePublic, NovaPress Publisher, SMM Aero, Kuku.io, Publbox, Postmypost. Ці програмні продукти мають зручний інтерфейс та просту систему навігації, що робить їх відкритими навіть для користувачів-початківців. За функціоналом, зазначені онлайн-сервіси дозволяють в автоматичному режимі на основі ключових критеріїв (назви, імена, дати) збирати й систематизувати контент, поширювати інформаційні повідомлення (наявний механізм планування і відкладених на час повідомлень), а також проводити навчання в форматі тематичних лайф-хаків. Особливого значення такі технології набувають в умовах ведення сучасних інформаційних війн, в тому числі в контексті більш широкого явища – гібридних конфліктів. Зокрема такі технології дають можливість забезпечення тактичної переваги в протистояннях, що є ключовою особливістю поняття асиметричної тактики ведення воєн.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: соціальні онлайн-мережі; Інтернет; SMM; інформаційні процеси; управлінські процеси; онлайн-сервіси; інформаційні війни; системи управління.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет журналістики > Кафедра реклами та зв'язків з громадськістю
Користувач, що депонує: доцент Олександр Васильович Курбан
Дата внесення: 24 Груд 2019 07:13
Останні зміни: 24 Груд 2019 09:12
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/30435

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу