Сучасна пізнавальна література як засіб мовленнєвого розвитку дошкільників

Паламар, Світлана Павлівна (2019) Сучасна пізнавальна література як засіб мовленнєвого розвитку дошкільників «Особистість, сім'я і суспільство: питання педагогіки та психології» Збірник тез наукових робіт учасників міжнародної науково-практичної конференції. с. 126-130.

[thumbnail of pedagogylviv_ноябрь_2019_Ч.2.pdf]
Перегляд
Текст
pedagogylviv_ноябрь_2019_Ч.2.pdf

Download (1MB) | Перегляд

Анотація

Комунікація в сучасному світі є актуальним аспектом в усіх сферах діяльності людини. Для дошкільника спілкування з ровесниками, дорослими є життєво важливим, адже саме через це відбувається процес входження дитини в систему соціальних відносин – так звана «соціалізація». Спочатку дитина налагоджує контакт за допомогою міміки, жестів, згодом з’являються слова, словосполучення, речення та розгорнуте зв’язне висловлювання. І саме мовленнєва атмосфера, що навколо, набуває фундаментального значення в подальшому процесі соціалізації дитини. Важливу роль у цьому відіграє пізнавальна література, що підтримує інтерес дошкільника до отримання знань, збагачення словникового запасу, наочно демонструє структуру логічної послідовності викладення думки.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: пізнавальна література; мовленнєвий розвиток; дошкільний вік; віммельбух
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет педагогічної освіти > Кафедра початкової освіти
Користувач, що депонує: К.пед.наук Світлана Павлівна Паламар
Дата внесення: 26 Груд 2019 14:00
Останні зміни: 26 Груд 2019 14:00
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/30478

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу