Підготовка майбутніх вихователів до формування гендерної самоідентичності дитини засобом ІКТ

Вертугіна, Валентина Миколаївна та Пугач, Ангеліна Юріївна (2019) Підготовка майбутніх вихователів до формування гендерної самоідентичності дитини засобом ІКТ Вісник ЛНУ імені Тараса Шевченка (1(324)). с. 186-194. ISSN 2227-2844

[thumbnail of Стаття Вертугіна, Пугач.pdf]
Перегляд
Текст
Стаття Вертугіна, Пугач.pdf

Download (453kB) | Перегляд
Офіційне посилання: http://www.visnyk.luguniv.edu.ua › index.php › vpe...

Анотація

У статті розкрито зміст понять «гендерна самоідентичність» та «інформаційно-комунікаційні технології». Обґрунтована важливість використання педагогами в закладах дошкільної освіти і дорослими,вдома, засобів інформаційно-комунікаційних технологій для формування гендерної компетентності у дітей старшого дошкільного віку. Охарактеризовані фактори впливу на формування гендерної самоідентичності і сформульована низка завдань, які постають перед педагогам в даному контексті освітнього процесу. Також запропоновані варіанти комбінацій дидактичного матеріалу з використанням різних освітніх платформ. Як варіант, представлено ключові питання до тематики і прогнозований «портрет» дитини після закінчення одного тематичного блоку. Висвітлена значущість інтеграції освітнього процесу з новітніми інтерактивними технологіями.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: гендер, самоідентичність, гендерні стереотипи, ІКТ, діти старшого дошкільного віку, інтеграція, освітній процес, інноваційні освітні технології, дидактичні засоби.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет педагогічної освіти > Кафедра дошкільної освіти
Користувач, що депонує: Валентина Миколаївна Вертугіна
Дата внесення: 10 Січ 2020 07:15
Останні зміни: 10 Січ 2020 07:15
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/30584

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу