Методи корекції агресивної поведінки у підлітків

Вавілова, Альона Сергіївна (2020) Методи корекції агресивної поведінки у підлітків In: ІІI Міжнародна науково-практична конференція «Man and environment, trends and prospects», 10-11 лютого 2020 рік, Токіо, Японія.

[thumbnail of A_Vavilova_MITP_IL.pdf]
Перегляд
Текст
A_Vavilova_MITP_IL.pdf

Download (1MB) | Перегляд

Анотація

Агресія - це специфічна форма поведінки, що трактується як процес, який має конкретну функцію та організацію. В основі агресивної поведінки підлітка найчастіше лежать психологічні або соціально-психологічні проблеми, які супроводжують пубертатний період. Серед форм агресії є такі: фізична агресія, непряма агресія, словесна агресія, схильність до роздратування, негативізм. Агресія підлітків може бути викликана різними факторами, і може мати різні прояви. Однією з головних цілей корекційної програми агресивної поведінки підлітка є покращення стосунків підлітків з батьками та педагогами з метою поліпшення психологічного комфорту підлітків у школі. Корекційна робота з агресивними підлітками включає 3 блоки - емоційний, пізнавальний та поведінковий. На кожному з описаних етапів проводяться заходи щодо виправлення підвищеного рівня агресії у вигляді вправ, ігор, дискусій. Кожна область роботи спрямована на корекцію конкретних психологічних рис або особливостей підлітка і містить набір відповідних психологічних прийомів, що дозволяють змінити відповідні риси (особистісні та індивідуально-типологічні) особистості.

Тип елементу : Доповідь на конференції чи семінарі (Тези)
Ключові слова: Корекційні методи; підлітки; агресивна поведінка
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет психології, соціальної роботи та спеціальної освіти > Кафедра практичної психології
Користувач, що депонує: Альона Альона Сергіївна Вавілова
Дата внесення: 24 Лют 2020 07:17
Останні зміни: 24 Лют 2020 11:54
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/30820

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу