Ремінісценції вікторіанського «авангарду» в українському, польському та російському образотворчому мистецтві декадансу та символізму

Сосік, Ольга (2019) Ремінісценції вікторіанського «авангарду» в українському, польському та російському образотворчому мистецтві декадансу та символізму Українська культура : минуле, сучасне, шляхи розвитку (32). с. 61-66.

[thumbnail of O_Sosik_UKMSSHR_32.pdf]
Перегляд
Текст
O_Sosik_UKMSSHR_32.pdf

Download (381kB) | Перегляд

Анотація

У статті досліджено вплив англійського мистецтва вікторіанської доби на творчість представників українського, польського та російського мистецтва межі століть. Проаналізовано відмінності у втіленні декадентських й символістських тенденцій, які були характерні для кожної з зазначених країн. Зокрема, розглянуто стилістичні рецепції мистецтва руху прерафаелітів та графіки Обрі Бердслея у творах митців об’єднання «Мир искусства», польських і українських художників-символістів, а також роботах Вільгельма Котарбінського як єдиного представника декадансу в українському образотворчому мистецтві.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: декаданс; символізм; прерафаеліти; fin de siècle; Англія; Україна; Польща; Росія.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет образотворчого мистецтва і дизайну > Кафедра образотворчого мистецтва
Користувач, що депонує: Ольга Даніїлівна Сосік
Дата внесення: 15 Квіт 2020 07:34
Останні зміни: 15 Квіт 2020 17:37
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/31226

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу