Правове забезпечення інформаційної безпеки в закладах вищої освіти України

Нашинець-Наумова, Анфіса Юріївна (2020) Правове забезпечення інформаційної безпеки в закладах вищої освіти України Колективна (три і більше авторів). Modern achievements of EU countries and Ukraine in the area of law : Collective monograph. Cuiavian University in Wloclawek Zaporizhzhia National University, Wloclawek, Poland.

[thumbnail of A_Nashynets_Naumova_M_Wloclawek_law_2020_2_FPMV.pdf]
Перегляд
Текст
A_Nashynets_Naumova_M_Wloclawek_law_2020_2_FPMV.pdf

Download (967kB) | Перегляд

Анотація

Нині проблеми правового забезпечення інформаційної безпеки в закладах вищої освіти дедалі частіше стають предметом обговорення в найширших наукових колах. При цьому, як правило, значна увага приділяється опису різних технічних рішень, аналізу переваг і недоліків відомих апаратних і програмних засобів та технологій захисту інформації і меншою мірою зачіпаються питання правового забезпечення інформаційної безпеки навчального закладу. У дослідженні проаналізовані особливості ЗВО як об’єкта інформатизації, специфіка захисту інформації в освітній системі, фактори ризику та погроз інформаційної безпеки в навчальних закладах. Розглянуто проблеми аналізу інформаційної структури корпоративної мережі ЗВО. Сформульовано основні принципи аналізу структури, внутрішні і зовнішні загрози безпеки інформації. Розкриті джерела можливих загроз інформації у структурі корпоративної мережі ЗВО. Запропоновано механізм захисту інформації в закладах вищої освіти, зокрема, враховуючи групи користувачів, трансформацію способу доступу до інформації, захист інформаційних систем та захист інформації обмеженого доступу.

Тип елементу : Монографія (Колективна (три і більше авторів))
Ключові слова: інформаційна безпека; заклади вищої освіти; інформаційні ризики; корпоративна мережа
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані за кордоном (окрім країн СНД)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет образотворчого мистецтва і дизайну > Кафедра дизайну
Користувач, що депонує: Професор Анфіса Юріївна Нашинець-Наумова
Дата внесення: 26 Серп 2020 07:31
Останні зміни: 26 Серп 2020 07:31
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/31663

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу