Борис Грінченко як ідеолог "Братерства тарасівців"

Стамбол, Ігор Іванович (2020) Борис Грінченко як ідеолог "Братерства тарасівців" Інтелігенція і влада (42). с. 145-157. ISSN 2311–4932.

[thumbnail of I_Stambol_IJ.pdf]
Перегляд
Текст
I_Stambol_IJ.pdf

Download (140kB) | Перегляд
Офіційне посилання: http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/248

Анотація

У статті продемонстровано основні ідеї Бориса Грінченка, які він висловлював як учасник «Братерства тарасівців» — однієї з перших політичних організацій Наддніпрянської України, що ставила за мету самостійний розвиток українців. Автор спробував довести, що публіцистичні статті «Листи з України Наддніпрянської» є значним доповненням до програмного документа тарасівців та розкривають багато загальних висловів, зазначених у ньому, і висловлені там ідеї мали вплив на суспільство. Борис Грінченко активно включився у полеміку з одним із найповажніших тогочасних інтелектуалів — Михайлом Драгомановим і найвдаліше з-поміж тарасівців охарактеризував позицію «молодих українців». Окрім того, наведено аргументи, що основним виразником ідей і великою мірою творцем ідеології «Братерства тарасівців» був Борис Грінченко.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: Борис Грінченко; «Братерство тарасівців»; самостійність українців; ідеолог
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у наукометричних базах > РИНЦ
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет української філології, культури і мистецтва > Кафедра інформаційних комунікацій
Користувач, що депонує: к.і.н. Ігор Іванович Стамбол
Дата внесення: 16 Вер 2020 11:12
Останні зміни: 16 Вер 2020 11:12
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/31770

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу