Формування шанобливого ставлення у дітей 5-го року життя до дорослих засобами української казки

Карнаухова, Антоніна Валеріївна (2020) Формування шанобливого ставлення у дітей 5-го року життя до дорослих засобами української казки Колективна (три і більше авторів). Theoretical and practical aspects of the development of the European research area: monograph. Publishing House “Baltija Publishing”, Riga, Latvia.

[thumbnail of A_Karnauhova_FRSyDz5RDzYK_mon_2020.pdf]
Перегляд
Текст
A_Karnauhova_FRSyDz5RDzYK_mon_2020.pdf

Download (800kB) | Перегляд

Анотація

Проблеми морального виховання протягом останніх десятиліть особливо загострювались на тлі реалізації сучасних пріоритетів у вихованні незалежної особистості, здатної до самореалізації в мінливому суспільстві. У той же час, в умовах глобальної екологічної та духовної кризи, проблема співіснування людей набуває все більшого значення як духовний імператив збереження життя на землі. Проаналізовано педагогічні та психологічні дослідження уточнено сутність поняття «шанобливе ставлення» до дітей 5 років; визначено компоненти, критерії, показники та рівні поваги дітей 5 років до дорослих. Обґрунтовано схематичну модель методології формування шанобливого ставлення у дітей 5 років до дорослих та перевірено її ефективність у навчально-виховному процесі дошкільних навчальних закладів України. Описано методи та проведення експериментальної роботи; представлені результати експерименту. Отримані дані свідчать про ефективність методу формування шанобливого ставлення у дітей 5 років до дорослих за допомогою української казки. Перспектива подальших досліджень вимагає питання освітньої траєкторії вихователів з метою підвищення їх педагогічної компетентності у моральному вихованні.

Тип елементу : Монографія (Колективна (три і більше авторів))
Ключові слова: Діти дошкільного віку; українська казка; шанобливе ставлення
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані за кордоном (окрім країн СНД)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет педагогічної освіти > Кафедра дошкільної освіти
Користувач, що депонує: Кафедра Дошкільної освіти
Дата внесення: 28 Вер 2020 11:51
Останні зміни: 28 Вер 2020 11:51
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/31887

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу