Літературний театр у навчальному процесі: досвід роботи Університетського коледжу та підготовки фахівців на нефілологічних спеціальностях.

Бровко, Олена Олександрівна та Вірченко, Тетяна Ігорівна та Козлов, Роман Анатолійович та Груздьова, Олена Вікторівна та Розінкевич, Наталія Василівна (2019) Літературний театр у навчальному процесі: досвід роботи Університетського коледжу та підготовки фахівців на нефілологічних спеціальностях. Педагогічна освіта: теорія і практика. Психологія. Педагогіка (32). с. 39-46. ISSN 2311–2409; 2312–2009

[thumbnail of BrovkoVirchenkoKozlovRozinkevych_PO_2019_32.pdf]
Перегляд
Текст
BrovkoVirchenkoKozlovRozinkevych_PO_2019_32.pdf

Download (448kB) | Перегляд

Анотація

У сучасному динамічному світі ЗВО має нові виклики, однією з відповідей на які є впровадження практико-орієнтованого навчання. У Положенні про організацію навчального процесу в Київському університеті імені Бориса Грінченка окреслена схема реалізації такого підходу: «Аудиторія — центри компетентностей — бази практик». У дослідженні акцент робиться на реалізації практико-орієнтованого навчання в Центрі компетентностей «Літературний театр». Вивчення студентських очікувань дає змогу з’ясувати, що на першому курсі вони віддають перевагу індивідуальному особистісному розвитку над професійним становленням. Театралізовані екскурсії — новий проект Університетського коледжу. Театралізовані дійства синтезують реальну дійсність і художню творчість, органічно поєднують у собі мистецтво, діяльність і просвітництво, здійснюючи соціальну, пізнавальну, виховну та компенсаційну функції. Сценічна читка — одна із форм роботи зі студентами філологічних і нефілологічних спеціальностей. Саме вона допомагає подолати первинний опір тексту, написаного у модерній / постмодерній стилістиці.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: практико-орієнтоване навчання; компетентності; літературний театр; театралізовані дійства; читка.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Фаховий коледж "Універсум" > Циклова комісія з видавничої справи, культури та української філології
Користувач, що депонує: Наталія Василівна Розінкевич
Дата внесення: 05 Жов 2020 05:44
Останні зміни: 05 Жов 2020 05:44
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/31948

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу