Інтерпретація народного танцю засобами сучасної хореографії

Грек, Володимир Анатолійович (2017) Інтерпретація народного танцю засобами сучасної хореографії Актуальні питання культурології (17). с. 168-172. ISSN 2521-1366: 2415-802X

[thumbnail of V_Hrek_Afina_2017_IM.pdf]
Перегляд
Текст
V_Hrek_Afina_2017_IM.pdf

Download (368kB) | Перегляд

Анотація

Динамічний розвиток сучасного хореографічного мистецтва створює більше можливостей для того, аби хореографія збагачувалася, видозмінювалася та наповнювалася цікавим змістом. Кожен її напрям, не зважаючи на сталу систему основних технічних принципів та засобів пластичного вираження, постійно перебуває на шляху творчого пошуку нових прийомів. Упродовж останніх років спостерігається сплеск інтересу до розвитку народного танцю, який під впливом стилістичних особливостей сучасної хореографії набуває нового змісту, трансформується, видозмінюється. Як творчий експеримент це явище є популярним, виокремлюючись у самостійний танцювальний жанр та все частіше зустрічається на сценічних майданчиках конкурсів та фестивалів хореографічного мистецтва.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: інтерпретація народного танцю; обробка руху; модифікація руху; технічні принципи; хореографія; стилізація; сучасна хореографія.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет музичного мистецтва і хореографії > Кафедра хореографії
Користувач, що депонує: лаборант Анна Ігорівна Верденська
Дата внесення: 09 Жов 2020 05:54
Останні зміни: 09 Жов 2020 05:55
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/32029

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу