Вплив селекційної роботи у футболі на ефективність змагальної діяльності команд

Полищук, Дмитро Сергійович та Сушко, Руслана Олександрівна (2020) Вплив селекційної роботи у футболі на ефективність змагальної діяльності команд Науковий часопис НПУ імені М. П. Драгоманова. Серія 15: Науково-педагогічні проблеми фізичної культури (фізична культура і спорт) (3(123)). с. 113-119.

[thumbnail of D_Polyshchuk_R_Sushko.pdf]
Перегляд
Текст
D_Polyshchuk_R_Sushko.pdf

Download (923kB) | Перегляд

Анотація

В дослідженні проаналізовано взаємозв’язок змагальної діяльності і селекційної роботи на трансферному ринку українських футбольних клубів «Шахтар» Донецьк і «Динамо» Київ за період 2000-2020 рр. Поставлені завдання вирішено за допомогою аналізу та узагальнення даних науково-методичних літературних джерел і мережі Інтернет, ретроспективного аналізу документальних матеріалів, методів математичної статистики. В результаті проведеного дослідження визначено динаміку кількісного представництва іноземних легіонерів, що захищали кольори провідних клубів України «Шахтар» Донецьк і «Динамо» Київ у національному чемпіонаті по футболу у сезонах 2000-2020 рр., проаналізовано статистичні показники трансферних переходів двох провідних клубів чемпіонату України по футболу. Авторами зазначено, що флагмани українського футболу ФК «Шахтар» Донецьк і ФК «Динамо» Київ ведуть запеклу спортивну боротьбу на футбольному полі, водночас проаналізовано ефективність селекційної роботи клубів на трансферному ринку, де з’ясовано пріоритетну успішність «гірників» за період 2000-2020 рр. Яскраві особистості, відомі у футбольному світі, прикрашають гучними іменами потужну фінансову діяльність команд, яка має значущий вплив на змагальний результат.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: футбол; селекція; міграція; легіонер; чемпіонат України.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет здоров’я, фізичного виховання і спорту > Кафедра фізичного виховання і педагогіки спорту
Користувач, що депонує: Руслана Олександрівна Сушко
Дата внесення: 19 Жов 2020 05:41
Останні зміни: 19 Жов 2020 05:41
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/32175

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу