Сучасні тенденції іншомовної підготовки майбутніх учителів початкової ланки освіти Угорщини

Соломаха, Анжеліка Вікторівна та Лобода, О.В. (2020) Сучасні тенденції іншомовної підготовки майбутніх учителів початкової ланки освіти Угорщини «Інноваційна педагогіка», № 24, 2020, 2 (24). с. 119-125.

[thumbnail of Стаття Соломаха A.B.pdf]
Перегляд
Текст
Стаття Соломаха A.B.pdf

Download (396kB) | Перегляд

Анотація

Стаття присвячена актуальній проблемі сучасної педагогічної освіти – іншомовній підготовці майбутнього вчителя початкової школи. Підкреслено, що професійна підготовка майбутніх педагогів початкової ланки освіти України нині модернізується з урахуванням потреб Нової Української Школи й досвіду провідних педагогічних закладів вищої освіти й сучасних підходів до мовного навчання в країнах Європейського Союзу й світу, тому викладено позитивний досвід такої підготовки в Угорщині. Сучасний педагог початкової ланки освіти повинен володіти іноземною мовою, адже це допомагає в його професійній діяльності й сприяє колобації з колегами з усього світу; дозволяє реалізувати людиноцентричну парадигму навчання, що приводить до підвищення якості навчання іноземних мов і подальшої успішності молодших школярів у середній, старшій школі й врешті в дорослому житті. Проаналізовано навчальні плани бакалаврського освітнього рівня педагогічних факультетів університетів і коледжів, що здійснюють навчання майбутніх учителів початкової школи Угорщини. Визначено пріоритетні завдання, змістові модулі й напрямки іншомовної підготовки. З’ясовано, що додатковою спеціалізацією педагога початкової ланки освіти цієї країни може бути «Вчитель іноземної мови« для дітей 6–12 років. Встановлено, що в Угорщині неможливо отримати бакалаврський диплом вчителя початкової школи, не опанувавши іноземною мовою на рівні В2, а в разі додаткової спеціалізації – на рівні С1. Такі вчителі вивчають теоретичні аспекти мови, дитячу літературу, лінгвокультурологічні й країнознавчі особливості країни, мова якої вивчається; передбачено також опанування деяких дисциплін іноземною мовою, що надалі дозволяє реалізувати сучасні підходи навчання в початковій школі, інтеграцію змісту певних дисциплін з іноземною мовою та сформувати в молодших школярів необхідні компетентності. Майбутні вчителі початкової ланки освіти Угорщини обов’язково опановують і методику раннього навчання іноземних мов.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: бакалаврський освітній рівень; додаткова спеціалізація; Європейський Союз; іноземна мова; іншомовна підготовка; вчитель початкової школи; професійна підготовка; раннє навчання
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет педагогічної освіти > Кафедра іноземних мов та методик навчання
Користувач, що депонує: Ю.В. Руднік
Дата внесення: 02 Лист 2020 12:36
Останні зміни: 02 Лист 2020 12:36
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/32420

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу