Результати навчання модулю Jean monnet: досвід в Україні. кроки для поліпшення якості

Сисоєва, Світлана Олександрівна та Проценко, Олена Борисівна (2020) Результати навчання модулю Jean monnet: досвід в Україні. кроки для поліпшення якості Неперервна професійна освіта: теорія і практика (3). с. 87-94. ISSN 1609-8595

[thumbnail of S_Sysoieva_O_Protsenko_NPO_3_IS_IPSP.pdf]
Перегляд
Текст
S_Sysoieva_O_Protsenko_NPO_3_IS_IPSP.pdf

Download (876kB) | Перегляд
Офіційне посилання: http://npo.kubg.edu.ua/

Анотація

У статті представлені діагностичні та аналітичні результати дослідження результатів навчання на рівні кандидата наук (PhD) у рамках модулю «Якість вищої освіти та її експертна підтримка: рух України до Європейського Союзу» в Київському університеті імені Бориса Грінченка. Розроблено узагальнений опис компетентностей та результатів навчання для аспірантів. Результати опитування описуються в знаннях та навичках, рівень розвитку яких визначається описовою шкалою. Важливо було зосередитись на оволодінні аспірантами такими знаннями, як: основні терміни та визначення; теоретичні питання досліджуваного предмета; правовий вимір забезпечення якості вищої освіти; закони та особливості оцінки якості освіти; офіційні положення та механізми, що забезпечують якість програм у закладі вищої освіти; принципи, на яких базується ESG; європейські стандарти та керівні принципи внутрішнього забезпечення якості в закладах вищої освіти; внутрішній і зовнішній моніторинг якості вищої освіти в країнах ЄС; модель та критерії оцінювання освітніх програм. Зміст занять модуля був спрямований на розвиток таких навичок: виявити та проаналізувати основні тенденції забезпечення якості в Європі; оцінити європейський контекст зовнішнього забезпечення якості; інтерпретувати основні принципи забезпечення якості в Європі; коментувати принципи якості як інтегровані зразки культури якості; пояснити відмінність між забезпеченням якості та рейтингами; застосовувати різні методи дослідження та інформаційні технології в практичних ситуаціях; брати участь у роботі міждисциплінарних освітніх проєктів. Окремим аспектом опитування є оцінка аспірантами рівня задоволеності змістом та організацією занять.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: забезпечення якості; забезпечення якості вищої освіти; компетентності; модуль; результати навчання.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > НДЛ освітології
Користувач, що депонує: доцент Олена Борисівна Проценко
Дата внесення: 12 Лист 2020 06:52
Останні зміни: 12 Лист 2020 06:52
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/32424

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу