Кібермова: багатомовний електронний лексикографічний проект

Махачашвілі, Русудан Кирилевна та Бахтіна, Анна Олегівна та Білик, Катерина Миколаївна (2020) Кібермова: багатомовний електронний лексикографічний проект Колективний. Lexonimy, Elexis project (European comission), Ljubljana, Slovenia.

[thumbnail of Cyberspeak_digital_dictionary.pdf]
Перегляд
Текст
Cyberspeak_digital_dictionary.pdf

Download (1MB) | Перегляд
Офіційне посилання: https://www.lexonomy.eu/cyberspeak/

Анотація

Cyber-Speak - це електронний лексикографічний проект, який базується на вивченні інтегральної динаміки словникового запасу європейських мов кінця XX - початку XXI століття в рамках нових комп'ютерних технологій. Впроваджено методологію ідентифікації феноменологічних ознак інноваційних елементів комп’ютерної лексики, що забезпечує шаблон для нового напрямку дослідження - феноменологічної неології та неографії. Підхід дослідження передбачає інноваційне визначення комп’ютерної логосфери та запас запасів з точки зору її цілісності як макросукупності феноменологічної та динамічної специфічності. Макроструктура комп’ютерної логосфери - це основна частина інноваційних словникових запасів як система відліку основних вимірів кіберреальності. Визначено змістовні та формальні межі, феноменологічні та суттєві особливості інноваційної складової мікроструктури логосфери комп’ютера - інноваційні комп’ютерні терміни.

Тип елементу : Словник, енциклопедія, довідник (Колективний)
Ключові слова: кібер-мова; феноменологічний маркер; кібер-термін; лемма; е-словник
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Словники, енциклопедії, довідники
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет романо-германської філології > Кафедра романської філології та порівняльно-типологічного мовознавства
Користувач, що депонує: Русудан Кирилевна Махачашвілі
Дата внесення: 08 Груд 2020 20:32
Останні зміни: 08 Груд 2020 20:32
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/32477

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу