Вплив фактора людського капіталу на інноваційно-інвестиційний розвиток України в умовах глобалізації

Казак, Оксана Олексіївна (2020) Вплив фактора людського капіталу на інноваційно-інвестиційний розвиток України в умовах глобалізації Бізнес, інновації, менеджмент: проблеми та перспективи: зб. тез доп. І Міжнародної наук.- практ. конф., 23 квіт. 2020 р. – Київ : КПІ ім. Ігоря Сікорського,. с. 152-153.

[thumbnail of O_Kazak_BIMPP_1_FITM.pdf]
Перегляд
Текст
O_Kazak_BIMPP_1_FITM.pdf

Download (779kB) | Перегляд

Анотація

Вплив фактора людського капіталу на інноваційно-інвестиційний розвиток України в умовах глобалізації Глобалізація та Четверта промислова революція створили як нові можливості, так і значну поляризацію в економіках та суспільствах, диференціюючи їх взаємозв'язок. Наявні науково-технічні ресурси країни, які стають вирішальним фактором міжнародної конкурентоспроможності та запорукою майбутнього успіху, визначають успішний розвиток будь-якої економіки. Інноваційна економіка, заснована на двох фундаментальних принципах: основною метою економічної політики є досягнення більшої продуктивності за рахунок інновацій, а ринки, що покладаються виключно на ресурси та цінові сигнали, не завжди будуть настільки ефективними, як можуть бути для підвищення продуктивності та економічного зростання . Зв'язок між інноваціями та інвестиціями настільки сильний, що існування цих термінів окремо звужує визначення інноваційного процесу і лише економічна категорія "інноваційно-інвестиційна діяльність" виявляє "шлях появи" необхідних ресурсів для інновацій. Інтелектуальна праця може бути ефективною лише за наявності освіченого людського ресурсу. Тобто в новій економічній парадигмі в центрі аналізу соціально-економічного розвитку лежить здатність здійснювати ефективні якісні та структурні зміни, яка прямо і явно закладена в людині, людському капіталі. Потреба в прискореному економічному розвитку нашої країни базується на ефективному використанні наявного потенціалу людського капіталу та посиленні інноваційного потенціалу національної економіки як невід'ємної складової залучення прямих іноземних інвестицій та посилення конкурентоспроможності країни.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: інноваційно-інвестиційний розвиток; інноваційна економіка; людський капітал; інноваційний потенціал; конкурентоспроможність
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра фінансів та економіки
Користувач, що депонує: доцент Оксана Олексіївна Казак
Дата внесення: 12 Лист 2020 07:12
Останні зміни: 12 Лист 2020 07:12
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/32519

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу