Features of the Activities of Public Entities in Space Debris Mitigation

Khatniuk, Nataliia та Pobiianska, Nelli та Cherneha, Andriy (2019) Features of the Activities of Public Entities in Space Debris Mitigation Advanced Space Law (4). с. 26-33.

[thumbnail of N_Khatniuk_N_Pobiianska_A_Chernega_ASL_4_2019.pdf]
Перегляд
Текст
N_Khatniuk_N_Pobiianska_A_Chernega_ASL_4_2019.pdf

Download (437kB) | Перегляд

Анотація

У статті досліджено особливості діяльності державних установ щодо пом’якшення космічного сміття. Для моделювання наслідків та розробки адекватних заходів щодо пом'якшення космічного сміття необхідно створювати та аналізувати бази даних про космічне сміття та розробляти системи запобігання зіткненням з космічним сміттям. Комерціалізація космосу впливає на розвиток системи суб’єктів, що займаються пом’якшенням космічного сміття, які можна розділити на дві групи: державні та приватні. Однак у своєму дослідженні ми звертаємо увагу на першу групу суб'єктів, що діють у галузі пом'якшення космічного сміття, а саме державні структури, які також можна розділити на дві підгрупи: міжнародні організації та національні космічні агентства. Подальше вирішення глобальної проблеми космічного сміття вимагає гармонізації існуючих та створення нових правил належного функціонування як державних, так і приватних суб'єктів, що займаються пом'якшенням космічного сміття. Зрештою, лише спільна діяльність, яка здійснюється скоординовано, логічно та систематично, зможе привести до бажаних результатів - зменшення існуючого та запобігання створенню нового космічного сміття в майбутньому.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: космічне сміття; державні структури; міжнародні організації; космічні агентства; пом'якшення; профілактика; космічна діяльність; простору
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра публічного та приватного права
Користувач, що депонує: Наталія Сергіївна Хатнюк
Дата внесення: 26 Лист 2020 12:17
Останні зміни: 05 Лист 2021 09:05
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/32999

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу