Cучасні технології навчання англійської мови студентів педагогічних спеціальностей

Терлецька, Любов, Миколаївна (2020) Cучасні технології навчання англійської мови студентів педагогічних спеціальностей Збірник наукових праць «Педагогіка формування творчої особистості у вищій і загальноосвітній школі», 3 (69). с. 129-132.

[thumbnail of стаття.pdf]
Перегляд
Текст
стаття.pdf

Download (593kB) | Перегляд

Анотація

Статтю присвячено надзвичайно актуальному питанню вибору найефективніших методів навчання іноземних мов студентів закладів вищої педагогічної освіти, які можуть забезпечити мотивацію вивчення іноземної мови, підвищити активність студентів. Визначено роль і значення інформаційних і педагогічних технологій, а також обґрунтовано ефективність і доцільність їх впровадження в освітній процес закладу освіти. Розглянуто сучасні інноваційні педагогічні технології навчання англійської мови майбутніх вчителів закладів дошкільної освіти й вчителів початкової школи. Метою вивчення іноземної мови є формування освіченої особистості, здатної брати участь у міжкультурній комунікації та вирішувати поставлені перед нею мовні завдання. Схарактеризовано інноваційні технології навчання іноземних мов у закладах вищої педагогічної освіти України. Уточнено зміст поняття «технологія» і «педагогічна технологія». З’ясовано чинники, які сприяють ефективності іншомовної підготовки студентів педагогічних спеціальностей та обґрунтовано необхідність впровадження педагогічних технологій у процес навчання іноземних мов. Якісна іншомовна підготовка студентів неможлива без використання інноваційних педагогічних технологій. Сучасні інноваційні технології в освіті – це використання інформаційних і комунікаційних педагогічних технологій в освітньому процесі, проєктна робота, робота з навчальними комп’ютерними та мультимедійними програмами, дистанційні технології в навчанні іноземних мов, створення презентацій у програмному середовищі Microsoft PowerPoint, використання ресурсів мережі Інтернет. Ці технології допомагають реалізувати особисто орієнтований підхід у навчанні, забезпечують індивідуалізацію та диференціацію навчання з урахуванням здібностей і рівня знань студентів. Для формування комунікативної компетенції (комунікативних умінь, сформованих на основі мовних знань, навичок та умінь) використовуються сучасні педагогічні технології, що поєднують комунікативні й пізнавальні цілі іншомовної підготовки.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: навчання іноземних мов; іншомовне мовлення; педагог; університет; компетенція; навчання; технологія; педагогічна технологія.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет педагогічної освіти > Кафедра іноземних мов та методик навчання
Користувач, що депонує: Ю.В. Руднік
Дата внесення: 26 Лист 2020 12:32
Останні зміни: 26 Лист 2020 12:32
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/33005

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу