Електронна (digital) реклама в Європейському Союзі 2015–2019 рр.: основні методи й результати досліджень

Афанасьєв, Ілля Юрійович (2020) Електронна (digital) реклама в Європейському Союзі 2015–2019 рр.: основні методи й результати досліджень In: Міжнародна науково-практична онлайн-конйеренція «Медіазнавчі студії в європейському діалозі: освітній та науковий дискурси» (13–14 листопада 2020 р., м. Київ).

[thumbnail of I_Afanasiev Conference Program Media Studies 13_14_11_2020.pdf]
Перегляд
Текст
I_Afanasiev Conference Program Media Studies 13_14_11_2020.pdf

Download (569kB) | Перегляд

Анотація

У 2010-ті роки електронні медіа, а разом з ними й електронна реклама, дуже швидко видозмінювалися, вдосконалювалися й поширювалися. Тому аналіз цих змін, навіть у найрозвинутіших країнах, лише розпочинається. Рівень життя і технологій, як і величезний обсяг внутрішнього ринку ЄС (Європейського Союзу), сприяють значно швидшому розвитку теорії та практики електронної реклами в країнах ЄС, ніж в Україні. Вивчення цієї частини новітнього європейського досвіду, подій 2015–2019 рр. може дати значний позитивний ефект для успішного розвитку електронної реклами в Україні. Доповідь містить три ключові складники: 1) огляд основних джерел і методів вивчення електронної реклами 2015–2019 рр. у ЄС; 2) аналіз термінології, яка вживається в країнах ЄС щодо різноманітних видів елек- тронної реклами та суміжних явищ; 3) комплексна характеристика євро- пейського ринку електронної реклами 2015–2019 рр. та його відображень в аналітичній, зокрема науковій, літературі. У доповіді висвітлено основні події європейського ринку електронної реклами другої половини 2010-х років, дається коротка характеристика й класифікація основних гравців цього ринку, ключових замовників і ви- конавців рекламних продуктів. Згадано основні зміни юридичних норм, якими регулюється діяльність на цьому ринку. Коротко висвітлено осно- вні технічні інновації, маркетингові підходи до використання електронної реклами в країнах ЄС. У доповіді здійснено огляд друкованих і електронних джерел із питань сучасної європейської електронної реклами: монографій, періодичних на- укових і бізнес-видань, інтернет-порталів, блогів тощо. На основі зібраної інформації запропоновано низку рекомендацій українським рекламістам для вдосконалення українського рекламного ринку, а також пришвидшен- ня наукового аналізу сучасної реклами.

Тип елементу : Доповідь на конференції чи семінарі (Ключові аспекти)
Ключові слова: електронна реклама; Digital реклама; електронні медіа; нові медіа; рекламний ринок Європейського Союзу
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет журналістики > Кафедра реклами та зв'язків з громадськістю
Користувач, що депонує: Ілля Юрійович Афанасьєв
Дата внесення: 04 Груд 2020 06:56
Останні зміни: 04 Груд 2020 06:56
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/33366

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу