Історичні особливості функціонування репортажу в українській пресі

Бикова, Ольга Миколаївна (2020) Історичні особливості функціонування репортажу в українській пресі Două decenii de la înfiinţarea specializării Limba şi literatura ucraineană la Facultatea de Litere. с. 299-312.

[thumbnail of Bykova O..pdf]
Перегляд
Текст
Bykova O..pdf

Download (1MB) | Перегляд

Анотація

У статті проаналізовано історичні особливості функціонування пресового репортажу. Зазначено, що, зважаючи на бездержавність та постійні цензурні утиски, жанр репортажу в українській пресі активно почав розвиватися лише на початку 20-х рр. ХХ ст., у період «коренізації». Проаналізовано репортажі, які друкувалися на сторінках української періодики різних років. Особлива увага приділена впливу політичної ситуації в країні на змістове та емоційне наповнення пресових репортажів.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: репортаж; історія; жанр.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет журналістики > Кафедра журналістика та нових медіа
Користувач, що депонує: Ольга Миколаївна Бикова
Дата внесення: 23 Груд 2020 10:06
Останні зміни: 23 Груд 2020 10:06
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/33886

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу