Особливості соціальної роботи з дітьми із інвалідністю у Великій Британії

Клішевич, Наталія Анатоліївна та Різак, Ірина миколаївна (2020) Особливості соціальної роботи з дітьми із інвалідністю у Великій Британії Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова. Серія 5. Педагоічні науки: реалії та перспективи, 75 (1). с. 107-110. ISSN 2311-5491

[thumbnail of Klishevych_Rizak_PNRP_75_IL.pdf]
Перегляд
Текст
Klishevych_Rizak_PNRP_75_IL.pdf

Download (488kB) | Перегляд

Анотація

Схарактеризовано особливості британської соціальної роботи з дітьми з інвалідністю. Проаналізовано та визначено основні законодавчі акти та нормативні документи Великої Британії, що описують поняття “особи з інвалідністю” та “діти з інвалідністю”. Описано основну структуру надання соціальних послуг дітям з інвалідністю та їхнім сім’ям. Визначено та розкрито поняття “соціальна робота”, “соціальні послуги”, “особисті соціальні послуги” та “соціальна опіка”. Описано види проблем та основні показники дітей з інвалідністю, що беруться до уваги в процесі здійснення соціальної роботи. Охарактеризовано систему надання соціальної допомоги у Великобританії дітям з інвалідністю. Подано характеристику діяльності Трастів допомоги у Великобританії дітям з інвалідністю та їхнім сім’ям та описано види допомоги, які вони можуть надавати. Представлено напрями соціальної роботи з дітьми-інвалідами у Великобританії та визначено їх основний зміст та об’єкти такої діяльності.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: соціальна робота з дітьми з інвалідністю; система соціальної роботи у Великобританії; надання соціальних послуг; “Трасти допомоги”
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет психології, соціальної роботи та спеціальної освіти > Кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи
Користувач, що депонує: Наталія Анатоліївна Клішевич
Дата внесення: 24 Груд 2020 07:52
Останні зміни: 24 Груд 2020 07:52
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/33972

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу