Загрози та виклики гонки ядерних озброєнь на сучасному етапі

Цвєтков, Олександр Глєбович (2020) Загрози та виклики гонки ядерних озброєнь на сучасному етапі Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки і знахідки. Міжвідомчий збірник наукових праць. (29). с. 147-165. ISSN 2411-345X, 2415-7198

[thumbnail of O_Tsvietkov_Mzu_2020_29_FPMV.pdf]
Перегляд
Текст
O_Tsvietkov_Mzu_2020_29_FPMV.pdf

Download (738kB) | Перегляд
Офіційне посилання: http://mzu.history.org.ua/index.php/MZU/article/vi...

Анотація

Розглядаються актуалізовані проблеми ядерної зброї та гонки ядерних озброєнь у сучасному світі на переважно базі оцінок німецької «Statista», Американської федерації вчених та Стокгольмського міжнародного інституту з досліджень миру. Акцентується, що винайдена понад сімдесят років тому ядерна зброя не тільки не втратила свої базові якості найбільш масового і масштабного ураження, але й додала до цього новітні чинники глобальної загрози її розповсюдження та викликів інноваційних технологічних звершень у засобах її доставки. Останнє все частіше накладається на зростаючу конфліктність сучасного багатополюсного світоустрою і тим самим додає стимулів до глобальних змагань у накопичені усіх форм озброєнь ядерної сфери та виділення на це ядерними і неядерними державами-акторами безпрецедентних фінансових коштів. Усвідомлення зазначених викликів та загроз має стимулювати міжнародний діалог на захист принципу неподільності миру в світі глобальної доби.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: міжнародні відносини; глобальні загрози ядерної доби; ядерна зброя і її кількісні оцінки; ракетні носії з гіперзвуковими характеристиками; система договорів щодо обмеження і скорочення стратегічних і регіональних озброєнь; ядерні і неядерні держави.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра міжнародних відносин та міжнародного права
Користувач, що депонує: професор Олександр Глєбович Цвєтков
Дата внесення: 05 Січ 2021 12:09
Останні зміни: 05 Січ 2021 12:09
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/34143

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу