Автореферат - «Система соціальної роботи з дітьми із функціональними обмеженнями у Великій Британії»

Різак, Ірина Миколаївна (2021) Автореферат - «Система соціальної роботи з дітьми із функціональними обмеженнями у Великій Британії» Кандидат thesis, Київський університет імені Бориса Грінченка.

[thumbnail of aref_Різак.pdf] Текст
aref_Різак.pdf

Download (328kB)

Анотація

У дисертації висвітлено результати теоретичного аналізу системи соціальної роботи з дітьми із функціональними обмеженнями (інвалідністю) у Великій Британії. Вперше визначено поняття «система соціальної роботи з дітьми з інвалідністю у Великій Британії». У дослідженні висвітлено історичні етапи соціальної роботи з дітьми з інвалідністю; розкрито сутність складових системи соціальної роботи з такими дітьми, охарактеризовано нормативно-правове забезпечення, технології та послуги соціальної роботи з дітьми з інвалідністю у Великій Британії. Визначено перспективи впровадження досвіду соціальної роботи з дітьми з інвалідністю Великої Британії в українську практику за напрямами (нормативно-правовий, інституційний, змістовно-технологічний). За результатами наукових студій розроблено пропозиції щодо розширення інноваційних технологій соціальної роботи з дітьми з інвалідністю – центрів профорієнтації для дітей з інвалідністю та центрів тимчасового перебування, що сприятимуть покращенню інтеграції дітей з інвалідністю в соціум та будуть запобігати емоційному вигоранню батьків, які їх виховують. Уточнено сутність понять «діти з інвалідністю», «технології соціальної роботи з дітьми з інвалідністю». Розроблено зміст програми для підготовки фахівців соціальної роботи, що працюють з дітьми з інвалідністю та рекомендації щодо імплементації досвіду соціальної роботи з дітьми з інвалідністю Великої Британії в практику України.

Тип елементу : Спеціалізовані вчені ради (Кандидат)
Ключові слова: діти з інвалідністю, соціальна робота, соціальна робота з дітьми з інвалідністю, система соціальної роботи з дітьми з інвалідністю, моделі соціальної роботи, технології соціальної роботи з дітьми з інвалідністю, соціальна робота у Великій Британії.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Автореферати > Спецради Університету
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > НМЦ > НМЦ досліджень, наукових проектів та програм
Користувач, що депонує: Ганна Сало
Дата внесення: 12 Бер 2021 08:10
Останні зміни: 30 Квіт 2021 08:45
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/35239

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу