Автореферат - Уманський державний педагогічний університет у системі вищої педагогічної освіти в Україні (1930-2014 рр.)

Джагунова, Олена Ігорівна (2021) Автореферат - Уманський державний педагогічний університет у системі вищої педагогічної освіти в Україні (1930-2014 рр.) Кандидат thesis, Київський університет імені Бориса Грінченка.

[thumbnail of Автореферат Джагунова О.І. (1).pdf]
Перегляд
Текст
Автореферат Джагунова О.І. (1).pdf

Download (1MB) | Перегляд

Анотація

У дисертації проаналізовано формування та розвиток вищої педагогічної освіти, загалом, та становлення і еволюцію Уманського педагогічного університету, зокрема, у громадсько-політичному, культурно-освітньому і науковому житті Радянської України та їх становище у період формування, реалізації і модернізації державної освітньої політики незалежної України. Дослідження дало змогу вивчити питання щодо місця Уманського педагогічного інституту у мережі педагогічних закладів вищої освіти УРСР та окреслити його еволюцію у період реформування вищої освіти у добу незалежності. З’ясовано динаміку освітнього потенціалу та його 17 місце у розвитку науки в Україні. Показано якісну та кількісну динаміку науково-педагогічного складу, чисельність та географію студентства. Охарактеризовано навчальну, наукову та інші види діяльності ЗВО, висвітлено процес формування навчально-матеріальної бази.

Тип елементу : Спеціалізовані вчені ради (Кандидат)
Ключові слова: вища педагогічна освіта, заклад вищої освіти, інститут соціального виховання, учительський інститут, педагогічний інститут, науково-педагогічні кадри, студенти, навчання, Уманський педагогічний університет
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Автореферати > Спецради Університету
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > НМЦ > НМЦ досліджень, наукових проектів та програм
Користувач, що депонує: Ганна Сало
Дата внесення: 15 Бер 2021 10:03
Останні зміни: 15 Бер 2021 10:03
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/35280

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу