Психологічні чинники професійного вигорання фітнес-тренерів

Поляничко, Олена Миколаївна (2021) Психологічні чинники професійного вигорання фітнес-тренерів Синергетичний підхід до проєктування життєвого простору особистості. с. 236-239.

[thumbnail of O_Polianychko_Mkonf_2021_FZFVS.pdf] Текст
O_Polianychko_Mkonf_2021_FZFVS.pdf

Download (393kB)

Анотація

На сьогодні в Україні професія фітнес-тренера вважається відносно молодою та однією з престижних, затребуваних, модних та актуальних на сучасному ринку праці, оскільки представники різних соціальних груп населення часто вважають за необхідне мати особистого наставника у фізкультурно-оздоровчій діяльності, для досягнення високих спортивних результатів та у процесі формування зовнішньо-естетичної привабливості власного тіла. В той же час, фітнес-тренери як фахівці типу «людиналюдина» стикаються з різного роду негативними чинниками в процесі тривалих соціальних відносин в системі «тренер – клієнт», «тренер –тренер» (злість, роздратування, сором), що можуть викликати хронічний стрес і емоційне виснаження можуть призвести до «вигорання особистості» або просто «вигорання». Відтак доцільно проаналізувати детермінанти професійного вигорання та хронічної втоми у фітнестренерів.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: фітнес-тренер;
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет здоров’я, фізичного виховання і спорту > Кафедра фізичного виховання і педагогіки спорту
Користувач, що депонує: доцент Олена Миколаївна Поляничко
Дата внесення: 10 Черв 2021 07:45
Останні зміни: 10 Черв 2021 07:45
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/36583

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу