Комплексний відбір у спортивних іграх з урахуванням психологічних характеристик гравців

Сушко, Руслана Олександрівна та Височіна, Надія Леонідівна (2021) Комплексний відбір у спортивних іграх з урахуванням психологічних характеристик гравців ІІІ Міжнародна науково-практична онлайн-конференція «Здоров’я, фізичне виховання і спорт: перспективи та кращі практики». с. 64-66.

[thumbnail of R_Sushko_Mkonf_2021_FZFVS.pdf] Текст
R_Sushko_Mkonf_2021_FZFVS.pdf

Download (882kB)

Анотація

Питання комплексного відбору гравців у спортивних іграх є напрямом, який при достатньо потужному обсязі напрацьованого дослідниками матеріалу, залишається невивченим з огляду сучасних тенденцій розвитку спорту, антуражу впливу на змагальну діяльність, удосконалення правил змагань і, як наслідок, виникнення потреби нових підходів до організації підготовки спортсменів. Складність уніфікації відбору у спортивних іграх обґрунтована вимогами, що висуваються на різних етапах багаторічної підготовки. На основі вивчення науково-методичної літератури з’ясована необхідність пошуку можливостей підвищення якості відбору, покладаючись не тільки на загальноприйняті показники ефективності техніко-тактичних дій, але й врахування психологічних характеристик спортсменів. Сьогодні неможливо виявити талановитих спортсменів, здатних витримувати колосальні навантаження та нервову напругу, водночас вирішуючи поставлені стратегічні задачі без науково обґрунтованої психологічної підготовки. Допущені раніше помилки без врахування комплексної оцінки у відборі гравців призводять до втрати можливості досягати високого результату, тому дослідження взаємозв’язку техніко-тактичних показників, рівня фізичної підготовленості з урахуванням психологічних характеристик набувають вагомої аргументації.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: спортивні ігри; відбір; психологічна характеристика;
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет здоров’я, фізичного виховання і спорту > Кафедра фізичного виховання і педагогіки спорту
Користувач, що депонує: Руслана Олександрівна Сушко
Дата внесення: 10 Черв 2021 07:53
Останні зміни: 10 Черв 2021 07:53
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/36584

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу