Чинники забезпечення якості вищої освіти в умовах онлайн навчання

Стеблецький, Анатолій Леонідович (2021) Чинники забезпечення якості вищої освіти в умовах онлайн навчання Інноватика у вихованні, 2 (13). с. 153-164.

[thumbnail of A.Stebletskyi_IuV_13-PI.pdf] Текст
A.Stebletskyi_IuV_13-PI.pdf - Опублікована версія

Download (677kB)
Офіційне посилання: https://ojs.itup.com.ua/index.php/iiu/issue/view/1...

Анотація

У статті закцентовано увагу на спрямованості професійної діяльності науково-педагогічних працівників закладу вищої освіти (ЗВО) в умовах онлайн навчання. На основі проведеного дослідження сформульовано протиріччя, що виникли між традиційним методичним супроводом освітнього процесу і забезпеченням високої якості освітніх послуг в умовах карантинних заходів. Охарактеризовано сучасний освітній процес, який стає все більше недирективним і потребує, з боку викладача, фасилітаційного супроводу, а освітня діяльність набуває характеру самоорганізованого і автономно розвивального процесу в умовах постійних змін. Визначено чинники, резерви забезпечення успішності взаємодії суб’єктів освітнього процесу щодо досягнення прогнозованих результатів навчання. Проаналізовано проблему забезпечення ефективним методичним супроводом освітнього процесу закладу вищої освіти в умовах онлайн навчання. Схарактеризовано основні тенденції і перспективи розвитку онлайн навчання у вищій школі. Розглянуто сутність університетського середовища (різноманітні контакти, враження, досвід навчальних і особистісних ситуацій), яка лежить в основі оволодіння обраною спеціальністю. Визначено віртуальне освітнє середовище як допоміжний чинник забезпечення якості вищої освіти. На основі проведено дослідження сформульовано пропозиції щодо забезпечення якості вищої освіти в умовах онлайн навчання.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: онлайн навчання; освітня діяльність; результати навчання; суб’єкти освітнього процесу; чинники забезпечення якості вищої освіти; якість вищої освіти.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра теорії та історії педагогіки
Користувач, що депонує: Анатолій Леонідович Стеблецький
Дата внесення: 15 Черв 2021 10:36
Останні зміни: 15 Черв 2021 10:36
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/36632

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу