Міждисциплінарний підхід у професійній підготовці здобувачів вищої освіти в умовах магістратури (на прикладі навчальної дисципліни «Освітологія»)

Огнев’юк, Віктор Олександрович та Проценко, Олена Борисівна та Мельниченко, Ольга Володимирівна (2021) Міждисциплінарний підхід у професійній підготовці здобувачів вищої освіти в умовах магістратури (на прикладі навчальної дисципліни «Освітологія») Освтіологічний дискурс (2(33)). с. 1-15. ISSN 2312-5829

[thumbnail of V_Ogneviuk_O_Protsenko_O_Melnychenko_2_IS_IPSP.pdf] Текст
V_Ogneviuk_O_Protsenko_O_Melnychenko_2_IS_IPSP.pdf - Опублікована версія

Download (757kB)
Офіційне посилання: https://od.kubg.edu.ua/index.php/journal/index

Анотація

Стаття присвячена загальній характеристиці міждисциплінарного підходу як способу взаємодії між науками та основного чинника зростання міждисциплінарних зв’язків в освітньому процесі. Автори підкреслюють той факт, що міждисциплінарність не є феноменом, що притаманний лише конкретній науці чи певній галузі наук, він стосується усіх галузей знань. У статті простежуються тенденції розвитку міждисциплінарності в гуманітарних науках на прикладі курсу «Освітологія». Значна увага приділена авторами ефективності використання міждисциплінарного підходу у професійній підготовці здобувачів вищої освіти освітньої програми «Управління закладом освіти» на базі досвіду викладання курсу «Освітологія» як міждисциплінарного предмету навчання. Доведено, що міждисциплінарний підхід у процесі професійної підготовки майбутніх управлінців в сфері освіти дозволяє розширити їх науковий світогляд та підвищити рівень методологічної культури, сприяє усвідомленню актуальних проблем сфери освіти та пошуку засобів їх вирішення, загостренню уваги на суперечностях, які виникаютьвідповідно до конкретних умов освітнього процесу та практичних життєвих ситуацій.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: міждисциплінарний підхід; міждисциплінарність; освітологія; якість освіти; університетська освіта.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у наукометричних базах > Index Copernicus
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > НДЛ освітології
Користувач, що депонує: доцент Олена Борисівна Проценко
Дата внесення: 06 Серп 2021 09:17
Останні зміни: 08 Груд 2021 08:47
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/36918

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу