A Corpus Based Portrait of Teacher in American and British Media Discourse

Цапро, Галина Юріївна та Денисова, Наталія Богданівна (2021) A Corpus Based Portrait of Teacher in American and British Media Discourse Вчені записки ТНУ імені В. І. Вернадського. Серія: Філологія. Журналістика (32(71)). с. 242-248.

[thumbnail of 43.pdf] Текст
43.pdf - Опублікована версія

Download (815kB)
Офіційне посилання: http://www.philol.vernadskyjournals.in.ua/journals...

Анотація

Стаття спрямована на вивчення вербального портрету TEACHER, представленого в останніх виданнях The Guardian і The New York Times, які висвітлюють поточні освітні проблеми та відображають загальну стурбованість суспільства про якість освітніх питань. Для проведення розвідки було створено два корпуси на основі статей The Guardian і The New York Times (30 статей зобох газет) і створено список найуживаніших словосполучення з лексемою TEACHER за допомогою комп’ютерних програм Sketch Engine і LancsBox з метою подальшого детального вивчення та порівняльного аналізу словосполучень з леммою TEACHER. Критичний дискурс аналіз разом із контесктуально інтерпретативним виявили основні проблеми, розглянуті в двох газетах: робота в часи пандемії; навантаження, напруга на роботі, що призводить до стресу, тривоги та депресії; добробут вчителів та студентів; дистанційне навчання; вакцинація; відновлення роботи шкіл; нестача; часті відвідування Ofsted. Вчитель все ще залишається ключовою фігурою в навчальному процесі, незважаючи на різні теми, які висвітлюються в газетах обох країн. У центрі уваги у медіа текстах залишаються вчителі з різних предметів, вчителі у середній школі (The Guardian) або в вищій школі (The New York Times). Словосполучення дієслова+TEACHER у значенні підмета та додатка описують дії вчителів у нинішній складній ситуації, яка окреслює проблеми в обох країнах, з якими доводиться стикатися вчителям. Останні видання New York Times інформують своїх читачів про заходи безпеки, вжиті з метою відкриття школи, готовність як вчителів, так і учнів продовжувати офлайн-навчання; тоді як The Guardian в основному концентрується на добробуті вчителів та загальних шкільних проблемах. Колокації TEACHER+AND демонструють співпрацю вчителів з іншими агентами в освітньому процесі: керівниками шкіл, керівниками, батьками, учнями, (school heads, leaders, parents, pupils, (pupils’) families — The Guardian) та адміністраторами, студентами, персоналом, директорами (administrators, students, staff, principals — The New York Times) Лема TEACHER знаходиться на 18-му місці в корпусі The New York Times, тоді як у The Guardian — на 35-му. Леми SCHOOL/SCHOOLS використовуються в обох газетах частіше порівняно з лемою TEACHER, тому подальше дослідження буде присвячені корпусному дослідженню леми SCHOOL.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: корпусна лінгвістика; словосполучення; TEACHER; медіа дискурс; The Guardian; The New York Times
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у наукометричних базах > Index Copernicus
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра англійської філології та перекладу
Користувач, що депонує: доцент Галина Юріївна Цапро
Дата внесення: 19 Серп 2021 10:08
Останні зміни: 19 Серп 2021 10:08
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/36954

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу