Психолінгвістичний аналіз асоціативних полів слова-стимулу «сучасний психолог» за даними вільного асоціативного експерименту

Лигомина, Тетяна Анатоліївна (2021) Психолінгвістичний аналіз асоціативних полів слова-стимулу «сучасний психолог» за даними вільного асоціативного експерименту Science and Education a New Dimension. Pedagogy and Psychology (IX). с. 78-81.

[thumbnail of T_Lyhomyna_SEND_PP_VIX.pdf] Текст
T_Lyhomyna_SEND_PP_VIX.pdf - Опублікована версія

Download (1MB)
Офіційне посилання: http://seanewdim.com/uploads/3/4/5/1/34511564/http...

Анотація

У статті представлені результати вільного асоціативного експерименту, які описують ключові вербальні характеристики у сприйнятті практичного психолога закладу освіти його колегами та клієнтами. Якісний та кількісний аналіз матеріалів асоціативного експерименту проведений за допомогою методики асоціативного гештальту. Отримані результати дослідження дають підстави стверджувати, що обидві групи респондентів в основі образу психолога зазначили його професіоналізм, також досліджувані високо оцінили ментальні здібності фахівця-психолога, прагнення до постійного професійного самовдосконалення та бажання допомогти клієнтові у розв’язанні його проблеми.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: асоціативний експеримент; сучасний психолог; метод асоціативного гештальту; асоціативне поле;
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Інститут післядипломної освіти > Кафедра дошкільної та початкової освіти
Користувач, що депонує: Тетяна Лигомина
Дата внесення: 04 Жов 2021 08:29
Останні зміни: 04 Жов 2021 08:29
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/37347

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу