Інновації в дошкільній освіті: проблеми та перспективи використання

Коваленко, Олена Володимирівна (2021) Інновації в дошкільній освіті: проблеми та перспективи використання Knowledge, Education, Law, Management (3(39)). с. 3-9. ISSN 2353-8406

[thumbnail of O_Kovalenko_IPLEPPU_PI_2021.pdf] Текст
O_Kovalenko_IPLEPPU_PI_2021.pdf

Download (988kB)

Анотація

Розкрита дефінітивна характеристика таких основних понять дослідження, як новації, інновації та інноваційні технології. Проаналізовані вітчизняні нормативно-правові документи, в яких знайшли відображен- ня питання впровадження інновацій в освітньому процесі. На основі опрацювання психолого-педагогічних дослі- джень розмежовані поняття новації та інновації. Представлені опрацювання питання антиінноваційних бар’єрів та подана їхня класифікація: зовнішні (соціальні, організаційні, методичні, матеріально-технічні) та внутрішні (психологічні). Опрацьовані поняття та генезис технології SWOT-аналізу, на її основі створено SWOT-матрицю використання інноваційних технологій в освітньому процесі дошкільного закладу, в якій виокремлені сильні, слабкі сторони, можливості та загрози використання інновацій у дошкіллі. Перелічені та проаналізовані пробле- ми використання інноваційних технологій у дошкільному закладі, а також окреслені перспективи їхнього вико- ристання в дошкільній освіті.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: novation; innovation; innovative technologies; domestic normative-legal documents; anti-innovation barriers; SWOT-analysis; SWOT-matrix.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет педагогічної освіти > Кафедра дошкільної освіти
Користувач, що депонує: Кафедра Дошкільної освіти
Дата внесення: 20 Жов 2021 11:19
Останні зміни: 20 Жов 2021 11:19
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/37568

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу