Андрагогічні засади навчання дорослих

Бурда, Юлія Сергіївна та Мельниченко, Ольга Володимирівна (2021) Андрагогічні засади навчання дорослих Молодий вчений (7). с. 16-19. ISSN 2313–2167

[thumbnail of Yu_Burda_O_Melnichenko_Molodiy_vcheniy_7-.pdf] Текст
Yu_Burda_O_Melnichenko_Molodiy_vcheniy_7-.pdf - Опублікована версія

Download (11MB)
Офіційне посилання: https://molodyivchenyi.ua/index.php/journal/issue/...

Анотація

У статті розглянуто засади становлення та розвитку освіти дорослих як джерела подальшого формування і вивчення освіти дорослих у ХХІ столітті; обґрунтовано андрагогічні засади навчання дорослих. Автори приділяють значну увагу сутності андрагогіки як науки про закономірності та особливості освітнього процесу навчання дорослих. У статті досліджується специфіка андрагогічних процесів, світовій досвід в освіті дорослих. Розкрито теоретико-методологічні проблеми андрагогіки. Автори аналізують значення розвитку андрагогіки як науки, що дозволяє формулювати і реалізовувати основні цілі освіти дорослих в контексті життєвого шляху людини. Визначено складові освітньої ланки навчання дорослих лю- дей. Розглянуто наявну законодавчу базу для розвитку освіти дорослих та розробку законопроекту «Про освіту дорослих». Проаналізовано вплив безперервної освіти на національному та регіональному рівнях.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: андрагогіка; андрагогічні принципи; освіта дорослих; якість освіти; неперервна освіта
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра теорії та історії педагогіки
Користувач, що депонує: Студентка Юлія Сергіївна Бурда
Дата внесення: 12 Лист 2021 08:06
Останні зміни: 12 Лист 2021 08:06
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/38434

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу