Театр Віри Вовк: заперечення інтермедіальності

Шовкопляс, Галина Євгенівна (2021) Театр Віри Вовк: заперечення інтермедіальності In: «Сонячні кларнети: танець, музика, театр у літературних проєкціях»: матеріали міжнародної наукової конференції, 23–24.09.2021 р, Бердянськ.

[thumbnail of H_Shovkoplias_ZTKSK_IF.pdf] Текст
H_Shovkoplias_ZTKSK_IF.pdf

Download (213kB)

Анотація

Віру Вовк знають , перш за все , як поета і перекладача: вишукані цикли віршів «Меандри» або «Любовні листи княжни Вероніки до кардинала Джаваннібатісти», переклади творів Федеріко Гарсіа Лорки відомі всім. Зближення з Нью Йоркською групою свідчить не тільки про намагання ідентифікувати і реалізувати себе як українського митця, але і схильність до модерністського експерименту у творчості. Стилізація, створення палімпсестних текстів,маски наратора притаманні творам Віри Вовк. Між тим Віра Вовк має і значний драматургічний доробок: п’єси Віри Вовк цікаві та оригінальні, поділяються на кілька різновидів, серед яких просвітницькі , патріотично та соціально заангажовані, де йдеться про історію України, дитячі такі , як «Казка про царя Гороха» , філософські.

Тип елементу : Доповідь на конференції чи семінарі (Виступ)
Ключові слова: Драматургічні поеми; схильність до драматургічного експерименту; національна самоідентифікація; драматургичний доробок;патріотично та соціально заангажовані п'єси.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет української філології, культури і мистецтва > Кафедра світової літератури
Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет української філології, культури і мистецтва > Кафедра української літератури, компаративістики і грінченкознавства
Користувач, що депонує: доцент Галина Євгенівна Шовкопляс
Дата внесення: 19 Лист 2021 13:21
Останні зміни: 19 Лист 2021 13:21
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/38821

Доступні Версії цього елемента

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу