Конкурси виконавської майстерності в умовах дистанційного проведення (досвід 2020-початок 2021 рр.)

Куришев, Євген Володимирович (2021) Конкурси виконавської майстерності в умовах дистанційного проведення (досвід 2020-початок 2021 рр.) Мистецтвознавчі записки (39). с. 119-123.

[thumbnail of Y_Kuryshev_KUBG_NOAC.pdf] Текст
Y_Kuryshev_KUBG_NOAC.pdf

Download (555kB)

Анотація

Мета дослідження полягає у виявленні специфіки дистанційного проведення мистецьких заходів, зокрема конкурсів виконавської майстерності. Методологія дослідження включає використання методів компаративного аналізу та синтезу, основою дослідження є діалектичний принцип пізнання, системний, соціокультурний підходи. Використано загальнонаукові й міждисциплінарні методи дослідження: аналіз і синтез, індукція і дедукція, порівняння та формалізація. Наукова новизна лежить в спробі визначити основні типи дистанційних форма мистецьких заходів, виокремленні основних вимог до проведення дистанційних конкурсів та визначенні вектору їх професіоналізації, а також можливостей використання дистанційних технологій у подальшій мистецькій практиці саме у конкурсах виконавської майстерності. Висновки.Висвітлено основні форми мистецьких проєктів на окремих прикладах Інституту мистецтв Київського університету імені Бориса Грінченка. Виявлено, що елементи використання інформаційних (дистанційних технологій) використовувалися як спосіб вибірковості й раніше у ряді міжнародних конкурсів. Визначено, що на теперішній час сформувалися чітки правила до запису, які сприяють професіоналізації та створюють умови для розвитку камерності у виконавському мистецтві. Підкреслено, що нові умови функціонування виконавського мистецтво дозволяють стверджувати дистанційний простір концертно-конкурсної діяльності та є не тільки місцем створення нових художніх цінностей, але і є носієм оригінальних ідей та концепцій.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: мистецькі заходи; конкурсно-фестивальний рух; дистанційні форми мистецьких проєктів; інструментальне виконавство
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет музичного мистецтва і хореографії > Кафедра інструментально-виконавської майстерності
Користувач, що депонує: Ольга Серафимівна Економова
Дата внесення: 30 Лист 2021 08:21
Останні зміни: 30 Лист 2021 08:21
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/39110

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу