Вплив пандемії COVID-19 на конкурентоспроможність робочої сили

Кожем’якіна, Світлана Миколаївна та Страшко, Володимир (2021) Вплив пандемії COVID-19 на конкурентоспроможність робочої сили Колективна (три і більше авторів). Актуальні аспекти розвитку суб’єктів підприємництва в умовах глобальної економіки: монографія. Біла К.О., Дніпро.

[thumbnail of S_Kozhemiakina_Kolektyvna_monograph_2021_DNU.pdf] Текст
S_Kozhemiakina_Kolektyvna_monograph_2021_DNU.pdf

Download (520kB)
Офіційне посилання: http://www.confcontact.com/2021-kolektyvna-monogra...

Анотація

В статті проводиться аналіз теоретичних та практичних підходів дослідження проблем підвищення конкурентоспроможності робочої сили з урахуванням впливу пандемії COVID-19 та обґрунтування пропозицій щодо забезпечення її конкурентних переваг. Зазначено, що найбільших труднощів з працевлаштуванням зазнають працівники інтелектуальних професій: юристи, менеджери, економісти, бухгалтери. Тенденцією зниження конкуренто-спроможності, яка проявилася під час пандемії, є заплановане масове вивільнення працівників. Показано, що постраждалими від проявів пандемії є промисловість, торгівля, туризм, готельно-ресторанний бізнес. Для вирішення цієї проблеми запропоновано сценарії прогнозування конкурентоспроможності робочої сили в епоху пандемії за рівнями дослідження: базовий, оптимістичний та песимістичний, які передбачають її збереження, падіння та зростання відповідно.

Тип елементу : Монографія (Колективна (три і більше авторів))
Ключові слова: робоча сила; конкурентоспроможність; пандемія; конкурентні переваги; сценарії; прогнозування
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані в Україні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет економіки та управління > Кафедра управління
Користувач, що депонує: Світлана Миколаївна Кожем'якіна
Дата внесення: 23 Груд 2021 08:06
Останні зміни: 23 Груд 2021 08:06
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/39182

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу