Металообробка у населення Правобережної Лісостепової України за доби пізньої бронзи

Гошко, Тетяна Юріївна (2011) Металообробка у населення Правобережної Лісостепової України за доби пізньої бронзи Одноосібна. ТОв«Майдан»,, Київ.

[thumbnail of Монографію присвячено металургії та металообробці на теренах Лісостепової Правобережної України. Вказані мідні родовища, описаний виробничий інструментарій, хімізм металу  та технологія виробництва.] Текст (Монографію присвячено металургії та металообробці на теренах Лісостепової Правобережної України. Вказані мідні родовища, описаний виробничий інструментарій, хімізм металу та технологія виробництва.)
Hoshko_T.Yu.__...pdf - Опублікована версія

Download (11MB)

Анотація

Монографію присвячено одній із найцікавіших й поряд із тим складних проблем в археології — металургії та металообробці. Всебічно описані джерела, що включає аналіз наявних мідних родовищ, виробничий інструментарій, хімізм металу та технологію виробництва артефактів з міді—бронзи. Проведено порівняльний аналіз виявлених технологічних знань у населення культур доби пізньої бронзи Лісостепового Правобережжя, виявлені спільні риси та розбіжності в металообробці як в окремих культурах, так і в усьому реґіоні.

Тип елементу : Монографія (Одноосібна)
Ключові слова: Правобережна Лісостепова Україна; доба бронзи; технології виготовлення предметів із бронзи; металографічний та спектральний аналізи.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані в Україні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет суспільно-гуманітарних наук > Кафедра археології та давньої історії
Користувач, що депонує: Тетяна Юріївна Гошко
Дата внесення: 03 Груд 2021 09:49
Останні зміни: 03 Груд 2021 09:49
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/39273

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу