Формування світоглядних уявлень студентів крізь призму літератури нон-фікшн

Сінченко, Олексій Дмитрович (2020) Формування світоглядних уявлень студентів крізь призму літератури нон-фікшн Scientific and pedagogic internship «Organization of the educational process in the area of philological sciences: a global experience and national practice» : Internship proceedings, November 16 – December 28,. с. 69-71.

[thumbnail of O_Sinchenko_OEPAPS_IF.pdf] Текст
O_Sinchenko_OEPAPS_IF.pdf

Download (684kB)

Анотація

У статті акцентовано на тому, що підготовка студента-філолога має бути, з одного боку, спрямована на розуміння того, що будь-який текст сконструйований, а відповідно не відображає прямо реальності й потребує певних кроків для визначення його структури й розуміння того, як ця структура створює для реципієнта «ефект присутності», а з іншого – розуміння, що художня література формує не лише професійні навички читання, але й світогляд людини, тому значення літературознавства, а ширше гуманітарнистики, стає очевидним – сприяти тому, щоб людина мала здатність лишатися людиною.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: текст; фікціональність; рецепція; нон-фікшн; "ефпект присутности"
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет української філології, культури і мистецтва > Кафедра української літератури, компаративістики і грінченкознавства
Користувач, що депонує: Доцент Олексій Сінченко
Дата внесення: 07 Груд 2021 09:32
Останні зміни: 07 Груд 2021 09:32
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/39353

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу